Την άνοιξη το νέο Nissan Qashqai. Όλες οι νέες πληροφορίες


Η ημέρα που η τρίτη κατά σειρά γενιά του Nissan Qashqai θα βρεθεί στις προθήκες της ιαπωνικής φίρμας δεν είναι πολύ μακριά και οι πληροφορίες που αφορούν στο νέο crossover είναι πλέον άκρως αποκαλυπτικές.

  • 13/11/2020

Προ μηνών, η είδηση ότι η παραγωγή του νέου Nissan Qashqai πρόκειται να καθυστερήσει, συμπαρασύροντας και το εμπορικό λανσάρισμα του ιαπωνικού best seller στην ευρωπαϊκή αγορά, ήταν το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς να ακούσει με δεδομένη την προσπάθεια που καταβάλλουν οι Ιάπωνες ώστε να ενισχύσουν την παρουσία τους στη γηραιά ήπειρο και να αποδείξουν, πρωτίστως στους εαυτούς τους, ότι μπορούν να βγουν ισχυρότεροι από την περιπέτεια της επεισοδιακής απομάκρυνσης του Carlos Ghosn και του παρ’ ολίγον διαζυγίου με τη Renault.

Σήμερα τα χαμόγελα επιστρέφουν στα πρόσωπα των ανθρώπων της ιαπωνικής φίρμας, καθώς η επίσημη πρεμιέρα του νέου Nissan Qashqai έχει κλειδώσει για την άνοιξη του 2021 και οι νέες πληροφορίες που σχετίζονται με τις προδιαγραφές του αφήνουν υποσχέσεις.

Σύμφωνα με αυτές, το νέο Nissan Qashqai θα βασίζεται στη πλατφόρμα που έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία CMF-C, υποστηρίζοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα την ενεργητικής ασφάλειας και όχι μόνον.

Κοινώς, το νέο Nissan Qashqai θα κινηθεί στις παρυφές της αυτόνομης οδήγησης, επιστρέφοντας στην πρώτη γραμμή της κατηγορίας του. Άλλωστε δεν είναι μόνον τα προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας που θα διαθέτει αλλά και τα κινητήρια σύνολα, τα οποία καλώς ή κακώς θα συμβαδίσουν με την υβριδική τεχνολογία.

Και αυτό γιατί με δεδομένη την απουσία κινητήρων diesel -ναι, το νέο Qashqai δεν θα διαθέτει πετρελαιοκίνητα μοτέρ- οι Ιάπωνες είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν άλλες, εξίσου αποδοτικές λύσεις.

Έτσι, στο πλευρό του κινητήρα βενζίνης του 1,33 λίτρου θα σταθεί μια plug-in υβριδική έκδοση (e-power), η οποία πιθανότατα θα είναι και τετρακίνητη. Μάλιστα, οι υθίνοντες της Nissan δεν αποκλείουν και τη δημιουργία μιας έκδοσης υψηλών επιδόσεων

Σε κάθε περίπτωση το χαμηλότερο κατά 60 κιλά βάρος του αυτοκινήτου θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου αλλά και την αναβάθμιση των δυναμικών χαρακτηριστικών του.

Όπως προαναφέραμε, το νέο Nissan Qashqai θα αποκαλυφθεί με κάθε επισημότητα την ερχόμενη άνοιξη, γεγονός που σημαίνει ότι η άφιξή του στους δρόμους της γηραιάς ηπείρου υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Μάλιστα σε αντίθεση με τις προβλέψεις που ήθελαν τη Nissan να μεταφέρει την παραγωγή του εκτός Μ. Βρετανίας ώστε να αποφύγει να απόνερα του Brexit, και η τρίτη γενιά του Qashqai θα κατάγεται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε ακόμα:

Δοκιμάζουμε το Nissan Qashqai 1.5 dCi 116 PS DCT