Το αφεντικό τρελάθηκε: H Stellantis μοιράζει 1,9 δισ. στους υπαλλήλους της


Η εταιρεία εφαρμόζει τη στρατηγική «αμοιβή για την απόδοση» και αναγνωρίζει τη συμβολή των υπαλλήλων της στα θετικά αποτελέσματα του 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 15/2/2024

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει σχεδόν 1,9 δισ. ευρώ στους εργαζομένους της το 2024, με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα και τα επιτεύγματα της εταιρείας το 2023 σε παγκόσμιο αλλά και τοπικό επίπεδο.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως αναγνώριση της απόδοσης και της δέσμευσης των εργαζομένων της παγκοσμίως, μέσω της στρατηγικής «αμοιβή για την απόδοση». Σύμφωνα με την ίδια, από τον Ιανουάριο του 2021 που ολοκληρώθηκε τυπικά η δημιουργία της, έχει διανείμει περίπου 6 δισ. ευρώ στους υπαλλήλους της σε όλο τον κόσμο.

Με βάση τη σχετική ανακοίνωση, το 2023 περίπου το 95% των υπαλλήλων της επωφελήθηκε από τη συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία αναγνωρίζει τη συμβολή τους στην επιτυχία της φίρμας. Επιπλέον, ήταν η χρονιά που η Stellantis ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα αγοράς μετοχών από τους εργαζόμενους, με τίτλο «Shares to Win», με την ίδια να συνεισφέρει 1.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά στην Ιταλία και την Γαλλία και από φέτος πρόκειται να επεκταθεί σε 242.000 υπαλλήλους παγκοσμίως. Όπως αναφέρει η Stellantis, το μοίρασμα της οικονομικής επιτυχίας της με τους εργαζόμενους αποτελεί βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας της, στο πλαίσιο της επίτευξης των στόχων της στρατηγικής Dare Forward 2030.

«Σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και ανταγωνιστικό πλαίσιο, όλοι οι εργαζόμενοι της Stellantis μπορούν να είναι περήφανοι για αυτό που χτίζουμε μαζί τα τελευταία τρία χρόνια και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον καθένα από αυτούς για αυτό», δήλωσε ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares.

Και πρόσθεσε: «Παρουσιάσαμε ισχυρά αποτελέσματα εταιρικής απόδοσης και αυτό μας επέτρεψε να διανείμουμε σχεδόν 1,9 δισ. ευρώ μέσω συμμετοχής στα κέρδη και μεταβλητά μπόνους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Αυτά τα προγράμματα διανομής κερδών και μεταβλητών πληρωμών είναι κάτι περισσότερο από μια αντανάκλαση της απόδοσης και των επιτευγμάτων των εργαζομένων μας. Είναι η δίκαιη αναγνώριση της δέσμευσής τους να πετύχουν ως μία ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mega deal για τη Stellantis – Ρίχνει 1,5 δις ευρώ και αποκτά το 20% της κινεζικής Leapmotor

Ξεχάστε τις... 200 λειτουργίες των συστημάτων infotainment - Η Stellantis απλοποιεί τα menu τους

Iστορική απεργία ξεκινούν οι εργαζόμενοι σε Stellantis, GM και Ford - Αυτό είναι το κόστος για τις εταιρείες