Το Dacia Duster σε Coupe-SUV έκδοση απλά... δεν υπάρχει (photos)


Δείτε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν η Renault μετέφερε την Coupe-SUV «συνταγή» των Arkana και Rafale στην τρίτη γενιά του Dacia Duster. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤΟ: X-TOMI DESIGN / FACEBOOK
  • 13/12/2023

Κυριολεκτικά αυτό που βλέπετε δεν υπάρχει, αφού η κεντρική φωτογραφία στο άρθρο προέρχεται από τον γνωστό designer X-Tomi. Πριν από μερικές ημέρες η Dacia προχώρησε στην αποκάλυψη της τρίτης γενιάς του Duster το οποίο προκάλεσε αρκετή κουβέντα με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που φέρνει.

Εμείς εδώ στο Car and Driver ρωτήσαμε την άποψή σας για την ανανεωμένη εικόνα του δημοφιλούς SUV και η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία είδε με καλό μάτι την μετάβαση που επιχείρησαν οι Ρουμάνοι. Τώρα ο X-Tomi έρχεται με μια δικιά του, νέα, render πρόταση και η αλήθεια είναι ότι δείχνει αρκετά ενδιαφέρουσα.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορεί η BMW να είναι αυτή που έρχεται πρώτη στο μυαλό των περισσοτέρων όταν ακούγονται οι λέξεις «Coupe-SUV» χάρη στην X6, ωστόσο η Renault τα τελευταία χρόνια έχει μεταφέρει τον όρο στη μαζική παραγωγή, αρχικά με το Arkana και εσχάτως με το Rafale.

Συνεπώς η Dacia, η οποία ανήκει στον όμιλο Renault, θα μπορούσε να μεταφέρει τη δοκιμασμένη «συνταγή» της μητρικής εταιρείας στο νέο Duster και να εντάξει μια πιο... ιδιαίτερη έκδοση στη γκάμα του. Αν θέλουμε όμως να αντικρίσουμε την αλήθεια, μια τέτοια κίνηση θα πήγαινε κόντρα στη low-cost πολιτική της Dacia πάνω στην οποία έχει χτιστεί η εμπορική επιτυχία της.

Στη δημιουργία του ο X-Tomi παρέμεινε πιστός στην αρχική σχεδίαση τού μπροστινού μέρους αφού η μεγάλη εικόνα παραμένει ίδια με αυτή του κατασκευαστή. Στο πίσω μέρος, όμως, το οποίο είναι αυτό που έχει δεχθεί τις πιο δυνατές παρεμβάσεις, ο σχεδιαστής δεν μας δίνει «πρόσβαση» και έτσι απλά μπορούμε να το φανταστούμε.

Πάντως το νέο Dacia Duster «ξύπνησε» για τα καλά τη φαντασία του X-Tomi ο οποίος δημιούργησε επίσης renders για μια πιθανή τρίθυρη έκδοση, μια pick-up και μία cabrio!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Dacia Spring - Οδηγούμε στην Αυστρία το πιο φθηνό ηλεκτρικό SUV που φέρνει την επανάσταση!

Dacia Duster: Απ' την παταγώδη αποτυχία των '80s στην κορυφή των πωλήσεων σήμερα

Dacia: «Θα πουλάμε αυτοκίνητα με ΜΕΚ μέχρι την τελευταία ημέρα»