Το Tesla Model S ανανεώνεται δείχνοντας το μέλλον


H Tesla ανακοίνωσε ότι το Model S θα ανανεωθεί ουσιαστικά έπειτα από περίπου οκτώ χρόνια και θα είναι ακόμη πιο σύγχρονο, με καλύτερη απόδοση και ταχύτερες επιδόσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 28/1/2021

Με την ευκαιρία ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο του 2020, τα στελέχη τής Tesla αποκάλυψαν ότι το Model S, το αυτοκίνητο που εδραίωσε την εταιρεία στην παγκόσμια Αυτοκινητοβιομηχανία και συνέβαλε σημαντικά να αλλάξει ο ρους της δεύτερης προς την ηλεκτροκίνηση, θα ανανεωθεί.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το καινούργιο Model S θα έχει μικρές αλλαγές εξωτερικά, ενώ η ουσιαστική διαφοροποίηση θα αφορά στο εσωτερικό του και στις μπαταρίες του.

Συγκεκριμένα, το αμάξωμα του νέου μοντέλου θα έχει νέα μάσκα και εμπρός προφυλακτήρα, διαφορετικής σχεδίασης τροχούς και σχεδιαστικά στοιχεία που το κάνουν να δείχνει πιο «επιθετικό» αισθητικά.

  

Ωστόσο, οι επί της ουσίας αλλαγές υπάρχουν στο εσωτερικό του. Στις φωτογραφίες της Tesla βλέπουμε ότι το τιμόνι δεν έχει το κλασικό κυκλικό σχήμα αλλά θυμίζει χειριστήριο πτητικής μηχανής (ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Elon Musk έχει ιδρύσει και τη Space X). Σε αυτό, θα είναι ενσωματωμένοι οι διακόπτες για τα φλας αλλά και για κάποιες από τις επιμέρους λειτουργίες των συστημάτων του αυτοκινήτου.

Η κάθετη οθόνη –σήμα κατατεθέν τουModel S έχει αντικατασταθεί από μία οριζόντια 17,0 ιντσών. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η ανάλυσή της θα είναι μεγαλύτερη (2.200x1.300 pixels) και θα διαθέτει περισσότερα χρώματα και καλύτερη ευκρίνεια.

Καινούργια θα είναι και η έγχρωμη οθόνη που υπάρχει στον πίνακα οργάνων, με περισσότερες ενδείξεις και βελτιωμένα γραφικά αυτών. 

Σύμφωνα με την Tesla, οι υποψήφιοι αγοραστές του ανανεωμένου Model s θα έχουν περισσότερες επιλογές αναφορικά με την ταπετσαρία και την επένδυση ξύλου για το εσωτερικό.

Στο ταμπλώ, δεν φαίνονται αεραγωγοί κάτι που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο θα έχει το καινούργιο σύστημα για την ρύθμιση της θερμοκρασίας στην καμπίνα, το οποίο τοποθετείται ήδη στο Model 3.

Το πίσω κάθισμα έχει επανασχεδιαστεί, διαθέτει δύο ξεχωριστές θέσεις που φαίνονται να συγκρατούν καλύτερα το σώμα (σε σχέση με ό,τι ισχύει τώρα) και μεγάλο κεντρικό υποβραχιόνιο. Επίσης, θα διατίθεται και έγχρωμη οθόνη για τους εκεί επιβάτες, τοποθετημένη ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα. 

Τέλος, αναφορικά με τις μπαταρίες και τις επιδόσεις, το ανανεωμένο Model S θα διατίθεται και σε μια νέα έκδοση την οποία ονομάζουν «Plaid Plus».

Αυτή θα έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία 837 km και καλύτερες επιδόσεις. Σύμφωνα με την Tesla, αυτή θα επιταχύνεται από το 0-60 mph (0-97 km/h) σε 1,99 sec, σπάζοντας προς τα κάτω το όριο των δύο δευτερολέπτων.

Όπως ανακοινώθηκε, το ανανεωμένο Model S «θα αρχίσει να κατασκευάζεται εντός των επόμενων εβδομάδων» (sic), ενώ η έκδοση «Plaid Plus» θα μπει σε παραγωγική διαδικασία αργότερα, εντός της χρονιάς.