Το Mazda CX-5 θα αντικατασταθεί από το CX-50;


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΤΥΠΟ, Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ CX-5 ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ CX-50 ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ MAZDA.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 30/7/2020

Το παράδειγμα του CX-30 αναμένεται να ακολουθήσει η Mazda και στην περίπτωση του καινούργιου CX-5. Όπως αναγράφεται στον ιαπωνικό Τύπο, τα στελέχη της προσανατολίζονται στο να μετονομάσουν τον αντικαταστάτη του σε CX-50, ακολουθώντας την πρακτική της ενιαίας ονοματοδοσίας αλλά και εφαρμόζοντας την αισθητική που υιοθετήθηκε στο πρώτο. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα την οποία η Mazda εξέλιξε από κοινού με την Toyota και η οποία έχει κλασική διάταξη (δηλαδή τον κινητήρα εμπρός και την κίνηση στον πίσω άξονα). Όπως αναφέρεται, ο αντικαταστάτης του CX-5 θα έχει περισσότερο κεκλιμένο αμάξωμα (σαν coupé), αισθητική αντίστοιχη με αυτή του CX-30 και θα διατίθεται με τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες (βενζίνης και πετρελαίου), τεχνολογίας Skyactiv-X, όπως και με σύστημα mild hybrid (48 V). Η πλατφόρμα αυτή θα χρησιμοποιηθεί και στο νέας γενιάς Mazda 6, όπως και σε μοντέλα της Toyota και Lexus.