Το νέο Renault Espace αποκαλύπτει τη σχεδίασή του (photos)


Οι Γάλλοι δημοσίευσαν τις πρώτες teaser φωτογραφίες του νέου SUV, που θα διατίθεται σε 5θέσια και 7θέσια διαμόρφωση και θα παρουσιαστεί στις αρχές της άνοιξης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 14/2/2023

Όταν στις 24 Ιανουαρίου του 2023, η Renault ανακοίνωνε ότι τη φετινή άνοιξη θα παρουσιάσει το νέο Espace, οι πληροφορίες που γνωστοποίησε για την 6η γενιά του μοντέλου ήταν ελάχιστες.

Οι Γάλλοι ανέφεραν ότι θα είναι ένα SUV που θα προσφέρεται σε 5θέσια και 7θέσια διαμόρφωση, θα «πατήσει» πάνω στην πλατφόρμα CMF-CD της συμμαχίας με την Nissan και θα είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε να προσφέρει άνετους χώρους για μεγάλα ταξίδια.

Πλέον, η Renault έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser φωτογραφίες του. Ασφαλώς δεν αποκαλύπτουν πλήρως το SUV, ωστόσο η μία εκ των δύο, που εμφανίζει το Espace από το πλάι, προσφέρει μια «ισχυρή» εικόνα για τη σιλουέτα του, με τη δυναμική σχεδίαση στο πάνω μέρος.

Σύμφωνα με τους Γάλλους, αν και το Espace θα έχει μήκος 4,72 m (14 cm μικρότερο από την τρέχουσα έκδοση), θα διαθέτει πιο ευρύχωρο εσωτερικό από τον προκάτοχό του. Το εσωτερικό πλάτος φτάνει στα 2,48 m. ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και θα εξασφαλίζει άνετη μετακίνηση σε μεγάλα ταξίδια ακόμα και για 7 επιβάτες.

Στις φωτογραφίες είναι εμφανής η ομοιότητα με το Austral στο εμπρός τμήμα, ενώ το πίσω είναι πιο ογκώδες, για να μπορεί να φιλοξενήσει την τρίτη σειρά καθισμάτων. Στο πίσω μέρος, διακρίνεται μια αεροτομή που βρίσκεται στη γραμμή της οροφής.

Για άλλη μια φορά, οι Γάλλοι δεν έδωσαν καμία πληροφορία για τα κινητήρια σύνολα, οπότε μένουμε στην ισχυρή εκτίμηση ότι το κίτρινο e στη λέξη Espace, στην ανακοίνωση «επιστροφής» του μοντέλου, παραπέμπει σε τουλάχιστον μία εξηλεκτρισμένη έκδοση.

Η παρουσίαση του νέου SUV της Renault αναμένεται στις αρχές της άνοιξης.