Επίσημο: Το νέο Renault Espace έρχεται την Άνοιξη


Ένα πραγματικά πρωτοπόρο μοντέλο, αυτό που ουσιαστικά δημιούργησε την κατηγορία των πολυμορφικών αυτοκινήτων, επιστρέφει με την έκτη γενιά του και στη νέα μορφή του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/1/2023

Η Renault ανακοίνωσε ότι τη φετινή άνοιξη θα παρουσιάσει την 6η γενιά του Espace. Όχι βέβαια με την πολυμορφική μορφή του - αυτή άλλωστε αποτέλεσε παρελθόν από το λανσάρισμα της 5ης γενιάς το 2015 ως SUV - αλλά ως ένα μεγάλο, οικογενειακό 5θεσιο ή 7θέσιο SUV.

Οι Γάλλοι επέλεξαν το εμβληματικό όνομα για το νέο τους όχημα ελεύθερου χρόνου, το οποίο θα συνδέεται με τις προηγούμενες πέντε γενιές του. Το 2023 είναι μια χρονιά ορόσημο, καθώς τον Νοέμβριο η Renault θα γιορτάσει τα 40 χρόνια του μοντέλου, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1983.

Πλέον, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο. Το νέο Espace θα χτιστεί πάνω στην πλατφόρμα CMF-CD της συμμαχίας με την Nissan και θα προσφέρει άπλετους χώρους, εξασφαλίζοντας την άνεση των επιβατών στα ταξίδια.

Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα «πατάει», μεταξύ άλλων, το νέο Renault Astral. Οι Γάλλοι δεν έδωσαν καμία πληροφορία για τα κινητήρια σύνολα, ωστόσο όπως στην περίπτωση του Megane E-Tech, το τελευταίο γράμμα E είναι σε χρυσό χρώμα, που παραπέμπει σε υβριδική έκδοση.

Αναπόφευκτα, αναμένεται να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας των μοντέλων της Renault.