Το ολοκαίνουργιο Renault Austral έρχεται «φορτωμένο» με τεχνολογία


Το νέο Renault Austral είναι κομμάτι του σχεδίου 'Renaulution' της εταιρείας, η οποία στοχεύει να κατακτήσει ξανά την κατηγορία C.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RENAULT
  • 29/9/2022

Σύμφωνα με τη Renault, το νέο, πρωτοποριακό, Renault Austral, ταιριάζει άψογα στο πλάνο της εταιρείας, 'Renaulution', με τους Γάλλους να θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφή της κατηγορίας C, επεκτείνοντας τον στόλο οχημάτων τους που υπάγεται στη συγκεκριμένη κατηγορία, στην οποία ήδη ανήκουν το Arkana και το Megane E-TECH.

Η Renault έχει χαρίσει στο Austral τρεις διαφορετικές εκδόσεις, την Equilibre, την Techno και την Iconic, ενώ και μία πιο σπορ έκδοση, που ονομάζεται Esprit Alpine, είναι διαθέσιμη, πλαισιώνοντας τον τομέα των SUV με έναν ιδιαίτερο, αθλητικό και ταυτόχρονα τεχνολογικά εξελιγμένο τρόπο.

Το εσωτερικό του Austral είναι τεχνολογικά προικισμένο, καθώς φέρει συνολικά τρεις οθόνες τεχνολογίας OpenR, που χρησιμεύουν στον χειρισμό τόσο του συστήματος infotainment της εταιρείας, αλλά και των συστημάτων του οχήματος. Δύο οθόνες 12 ιντσών και μία 9,3 ιντσών έχουν τοποθετηθεί, καλύπτοντας συνολικά 1.000 cm2 του χώρου της καμπίνας, δημιουργώντας ένα φιλικό και άμεσο περιβάλλον συνδεσιμότητας για τους επιβάτες.

Η ασφάλεια και η άνεση βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, με τη Renault να εξοπλίζει το Austral με 32 συστήματα υποβοήθησης, και άλλες τεχνολογικές προσθήκες, οι οποίες, σύμφωνα με την εταιρεία, «εκτοξεύουν το Austral στην κορυφή της μοντέρνας εποχής.»

Το μοντέλο παράγεται εξ ολοκλήρου στο εργοστάσιο της Renault στην Palencia της Ισπανίας, και αποτελεί το πρώτο που βασίζεται στην τρίτη γενιά της πλατφόρμας CMF-CD. Είναι ένα ελαφρώς υβριδικό όχημα, και διαθέτει την πιο εξελιγμένη και αποδοτική έκδοση του συστήματος ‘Full Hybrid’ E-TECH της εταιρείας, ενώ φέρει έναν βενζινοκινητήρα με την επιλογή των 48 V και των 12 V

«Το νέο Austral ανανεώνει τη σειρά της Renault στην κατηγορία C με ένα προϊόν που επωφελεί τις φιλοδοξίες και τους στόχους του πυρήνα της Ευρωπαϊκής αγοράς, καθώς διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα infotainment της αγοράς και την πιο αποδοτική υβριδική μονάδα ισχύος του κόσμου,» είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca De Meo.