To Vision Urbanaut αλλάζει το παιχνίδι για τη MINI (Video)


Η MINI πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα ένα νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο όχημα που ονομάζει Vision Urbanaut και από το οποίο θα προέλθει το επόμενο μέσο μετακίνησης εντός πόλης της εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/11/2020

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε η MINΙ απεικονίζεται το περίγραμμα αμαξώματος ενός οχήματος πόλης που διαφέρει σημαντικά από το κλασικό σχήμα του Mini το οποίο αποτελεί τη μοναδική ταυτότητα της εταιρείας. Το ωοειδές προφίλ του πρωτότυπου Vision Urbanaut, όπως αυτό ονομάζεται, δείχνει ότι θα αλλάξουν τα ως τώρα επικρατούντα σχεδιαστικά δεδομένα, αν και αναμένεται να υπάρχουν στοιχεία που να το συνδέουν με το θρυλικό μοντέλο.

Το καινούργιο πρωτότυπο θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και θα χρησιμοποιείται κυρίως για τις αστικές μετακινήσεις. Ο Όμιλος BMW, στον οποίο ανήκει η MINI, έχει αρχίσει να εξελίσσει νέα μοντέλα αυτής της τεχνολογίας και να θέτει τις βάσεις για τη διαμόρφωση των οχημάτων του στις ανάγκες της κινητικότητας του μέλλοντος. Σε ό,τι αφορά στη MINI, υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδεχομένως να υπάρξει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του MINI John Cooper Works, εκτός του Cooper SE.

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε τα σχέδια πάνω στα οποία εργάζονται οι άνθρωποι του γερμανικού Ομίλου αλλά και το καλυμμένο πρωτότυπο της επόμενης γενιάς του Countryman το οποίο θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή, πέραν αυτών με τους συμβατικούς κινητήρες.