Vision 7S: Ξεχάστε ό,τι γνωρίζατε για τη Skoda (photos)


Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα παρουσιαστεί επίσημα στις 30 Αυγούστου και θα μάς συστήσει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία των Τσέχων. 

  • 23/8/2022

H Skoda έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να βγάζει το... ψωμί της παρουσιάζοντας πρακτικές -και συνάμα προσιτές- λύσεις. Η τσεχική εταιρεία δεν δείχνει διατεθειμένη να αλλάξει τη “συνταγή”, ωστόσο έχει δηλώσει έτοιμη για το μεγάλο βήμα προς μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία έτσι, όπως αποτυπώθηκε μέσα από την ανακοίνωση του πλάνου “Modern Solid” που θα δώσει νέο αέρα στο μοντέλα της και θα τα κάνει πιο ελκυστικά στο μάτι.

Μια πρώτη καλή γεύση αναμένεται να πάρουμε στις 30 Αυγούστου όταν και θα παρουσιαστεί το concept Skoda Vision 7S. Μάλιστα πριν από λίγες ώρες προχώρησε στην δημοσίευση δύο σκίτσων με τα οποία μάς βάζει στο "παιχνίδι" και χτίζει hype ενόψει της αποκάλυψης.

Μπροστά μας έχουμε, λοιπόν, ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που αν δεν συνοδευόταν από την επωνυμία της εταιρείας δεν θα μπορούσε κανείς να μαντέψει ότι αποτελεί έμπνευση της Skoda.

Η γραμμή είναι αρκετά τετραγωνισμένη, η μάσκα είναι μεγάλη, ενώ ο επιθετικός χαρακτήρας τονίζεται με την προσθήκη 7 κάθετων λωρίδων τόσο στον μπροστινό όσο και στον πίσω προφυλακτήρα. Μάλιστα, η μία από αυτές, η κεντρική, έχει πορτοκαλί χρωματισμό και διαφέρει από τις υπόλοιπες μαύρες.

Πριν από λίγες ημέρες η Skoda είχε αποκαλύψει και το εσωτερικό του επταθέσιου concept το οποίο έχει διάταξη 2-2-2, με τον 7ο επιβάτη να είναι το μωρό της οικογένειας και να μπορεί να τοποθετηθεί με το κάθισμά του στο κέντρο, μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης σειράς καθισμάτων.

Από εκεί και πέρα στα σκίτσα του Vision 7S ξεχωρίζουν τα νέα σχεδίασης φωτιστικά σώματα που έχουν σχήμα “T” αλλά και οι τεράστιες αεροδυναμικής σχεδίασης ζάντες που τονίζουν ακόμα περισσότερο την επιβλητική εικόνα της πρότασης. Περισσότερα όμως θα μάθουμε στο τέλος του μήνα όταν και θα γίνει η επίσημη αποκάλυψη του concept.