Abarth: O «Σκορπιός» μπαίνει στην… πρίζα και ζητάει την άποψή σου


Η Abarth εργάζεται πυρετωδώς πάνω στην πρώτη αμιγώς ηλεκτρική πρόταση και χρειάζεται επειγόντως τη... βοήθεια του κοινού. Θα συνδράμεις;

  • 1/3/2022

Ήταν Ιούλιος του 2021 όταν η Stellantis ανακοίνωσε τον χάρτη πάνω στον οποίο θα περπατήσει τα επόμενα χρόνια για να φτάσει στον πολυπόθυτο εξηλεκτρισμό των μοντέλων της. Εκείνη τη στιγμή έγινε γνωστό πως η Abarth, η φίρμα που καταπιάνεται επισταμένως με τις sport εκδόσεις του Fiat 500, θα γίνει πλήρως ηλεκτρική το 2024.

Ο "Σκορπιός" έχει ήδη σηκώσει τα «μανίκια» και εργάζεται πάνω στην αμιγώς ηλεκτρική πρόταση που θα παρουσιάσει και σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε τη... βοήθεια του κοινού. Πιο συγκεκριμένα μέσα από τα social media η Abarth καλεί τους followers να της υποδείξουν ποιον AVAS ήχο (Acoustic Vehicle Alert System) προτιμούν για τη νέα πρόταση.

Αναφερόμαστε στο σύστημα ηχητικής ειδοποίησης που πρέπει να φέρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ώστε να ειδοποιούν τους πεζούς και άλλα ελαφρά οχήματα (όπως τα ηλεκτρικά πατίνια) για την παρουσία τους. Η συγκεκριμένη ειδοποίηση θα πρέπει να είναι συνεχόμενη και η έντασή της να μεταβάλλεται ανάλογα με τον τρόπο που κινείται το όχημα.

Οι φίλοι της Abarth μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών ήχων που έχει ανεβάσει η φίρμα στα social media με το hashtag #PerformanceCreators. Αυτοί είναι οι:

  • «Next Track»: προέρχεται από τα μονοθέσια της Formula Ε και είναι ο ήχος που παράγεται όταν επιταχύνουν το 0-100 km/h.
  • «Rock 'N' Roar»: προέρχεται από τον ήχο που παράγουν οι ηλεκτρικές κιθάρες όταν παίζουν rock κομμάτια.
  • «Cyber Fun»: προέρχεται από τον ψηφιακό κόσμο των video games.

Ακούστε και τους τρεις ήχους εδώ

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Abarth θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα STLA Small χωρίς να έχουν γίνει γνωστά περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το σίγουρο είναι ότι οι επιδόσεις του θα είναι υψηλότερες από αυτές που προσφέρει το Fiat 500e με τους δύο διαθέσιμους ηλεκτροκινητήρες των 70 KW (95 ίππων) και των 80 kW (118 ίππους).