BMW M: Τα γράμματα «M» και «i» δεν θα μπουν ποτέ μαζί σε ονομασία μοντέλου


Ηλεκτρική BMW Μ3 θα δούμε, όμως, σύμφωνα με το αφεντικό του M Divisionδεν θα έχει το γράμμα «i» στην ονομασία της. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW, CARPIX
  • 1/12/2023

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η BMW υπέβαλε αίτηση στο Γραφείο Πατεντών και Πνευματικών Δικαιωμάτων, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη Γερμανία, προκειμένου να κατοχυρωθεί η ονομασία iM3, υποδεικνύοντας τον ερχομό ενός νέου, αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου με την υπογραφή του τμήματος M. Σύμφωνα όμως με τον Frank van Meel, διευθύνοντα σύμβουλο της BMW M, δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοιο προϊόν.

Σε συνέντευξή του στο Top Gear, ο Ολλανδός δήλωσε ότι η εταιρεία δε θα χρησιμοποιούσε ποτέ τα γράμματα «i» και «M» στην ίδια ονομασία. «Όχι, αυτό είναι 'Mission Impossible!' Βασικά, δε θα χρησιμοποιούσαμε ποτέ το γράμμα i για ένα μοντέλο του τμήματος M, ακόμη κι αν ήταν ηλεκτρικό,» τόνισε.

Ο van Meel δεν απέκλεισε όμως την άφιξη ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου M. «Αν δημιουργούσαμε ποτέ κάτι τέτοιο, θα είχε πάντα ονομασία M χωρίς το i, επειδή αυτή είναι η τεχνολογία, ενώ το M δεν αφορά την τεχνολογία. Είναι μία υπόσχεση, είναι μηχανοκίνητος αθλητισμός, είναι συναίσθημα. Δεν αφορά την κινητήρια μονάδα,» είπε ο ίδιος.

CARPIX
CARPIX

Αυτή τη στιγμή, οι Βαυαροί έχουν στην γκάμα τους τέσσερα ηλεκτρικά οχήματα, για των οποίων την εξέλιξη έχει συμβάλλει κι η BMW M: την iX M60, την i4 M50, την i5 M60 και την i7 M70.

Τον περασμένο Μάρτιο, ένα τροποποιημένο πρωτότυπο με το αμάξωμα της i4 M50 είχε κάνει την εμφάνισή του μπροστά στους «κατασκόπους» φωτογράφους, αποκαλύπτοντας τα σχέδια της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για το μέλλον. Πρόκειται για ένα EV με 4 ηλεκτροκινητήρες που θα υπάγεται στον αγωνιστικό βραχίονα της εταιρείας κι αναμένεται να βασιστεί στη Neue Klasse, ενώ η ισχύς του θα αγγίζει τα 1.200 PS. Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Frank van Meel, είναι ότι δε θα ονομάζεται iM3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλες οι πληροφορίες για την άφιξη της νέας BMW M5

BMW: Τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάσουν οι Βαυαροί το 2024

Τέλος εποχής: Η BMW σταματά την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης στη Γερμανία