Δείτε LIVE την παρουσίαση του νέου CUPRA Tavascan από το Βερολίνο (video)


To Car and Driver βρίσκεται στη Γερμανία και θα σας μεταφέρει όλες τις πληροφορίες για τη νέα προσθήκη στη γκάμα της CUPRA.

  • 21/4/2023

Όλα είναι έτοιμα για να φύγει το κάλυμμα και να αποκαλυφθεί το νέο CUPRA Tavascan για το οποίο έχει γίνει αρκετή κουβέντα από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα μπει στην παραγωγή. Η ιστορία του ξεκίνησε το 2019 όταν και αποκαλύφθηκε το concept car, με την ίδια ονομασία, η οποία προέρχεται από χωριό της Ισπανίας κοντά στα γαλλικά σύνορα.

Το Cupra Tavascan concept
Το Cupra Tavascan concept

Έκτοτε είχαμε την ευκαιρία να το αντικρίσουμε κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ακόμα και μέσα στη διαδρομή του Nurburgring όπου είχε «κρυφτεί» κάτω από το αμάξωμα του VW ID.4

To CUPRA Tavascan έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί στην Βαρκελώνη, πάνω στην πλατφόρμα MEB και συνεπώς αναμένεται να αποτελέσει το «αδελφάκι» τόσο του VW ID.5 όσο και του Skoda Enyaq iV RS.

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει διάφορες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της πρότασης. Αυτό που ακούγεται είναι ότι θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν συνολικά πάνω από 300 PS και η κίνηση θα περνάει και στους τέσσερις τροχούς. Ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο σετάρισμα που είχαμε δει στην concept πρόταση και η οποία εφοδιαζόταν με συστοιχία μπαταριών των 77 kWh που χάριζε αυτονομία 450 km (WLTP).

Από όσα έχουμε δει στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν οι τριγωνικοί προβολείς και οι προβεβλημένες εισαγωγές αέρα, ενώ πίσω υπάρχει μια μικρή αεροτομή και λεπτά φωτιστικά σώματα που συνδέονται μεταξύ τους με μια λεπτή φωτεινή LED μπάρα.

To Cupra Tavascan κατά τη διάρκεια των δοκιμών.
To Cupra Tavascan κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Από εκεί και πέρα η CUPRA έχει ενημερώσει ότι μεγάλο μέρος της δουλειάς που έγινε για το Tavascan αφιερώθηκε στο εσωτερικό του, με τον ο CEO της φίρμας Wayne Griffiths να δηλώνει λίγες ώρες πριν από την παρουσίαση ότι το αποτέλεσμα είναι εκθαμβωτικό.

Περισσότερα θα μάθουμε σε λίγες ώρες με την επίσημη αποκάλυψη που θα γίνει στο Βερολίνο και όπου θα βρίσκεται εκεί και το Car and Driver για να σας μεταφέρει όλες τις πληροφορίες.

Η παρουσίαση είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 (ώρα Ελλάδας) και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά στο παρακάτω video…