Δείτε LIVE την παρουσίαση του Polestar 3 (video)


Το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό SUV επιδόσεων της Polestar, αποκαλύπτεται σε λίγες ώρες. Δείτε την παρουσίαση σε live streaming.

  • 12/10/2022

To 3o δημιούργημα της Polestar, το Polestar 3, αποκαλύπτεται στην παγκόσμια αγορά στις 20:00 της Τετάρτης (12/10).

Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό SUV επιδόσεων της σουηδικής εταιρίας, η οποία από το 2017 μετεξελίχθηκε σε αυτόνομη μάρκα, με συμμετοχή της Volvo Cars (στην οποία ανήκε αρχικά) και της κινεζικής GeelyHolding.

Βασιζόμενο στο επερχόμενο Volvo EX90, το Polestar 3 έχει διαφορετικό αμάξωμα, πιο επιθετική όψη και δύο ηλεκτροκινητήρες, που σύμφωνα με πληροφορίες θα αποδίδουν συνδυαστική ισχύ517 PS και ροπή 910 Nm. Οσο για την αυτονομία του τετρακίνητου SUV, αναμένεται να ξεπερνά τα 600 Km.

Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στις ΗΠΑ, τελικά η Polestar γνωστοποίησε ότι αντίγραφα θα παράγονται και στην Κίνα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο Polestar 3 θα περιλαμβάνει τεχνολογία lidar (με εκπεμπόμενες ακτίνες laser), ηλεκτρονικά συστήματα και λογισμικό που θα επιτρέψει την «αυτόνομη πιλοτική οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο» περίπου στα μέσα της δεκαετίας.

Δείτε την παρουσίαση του ηλεκτρικού SUV επιδόσεων, Polestar 3, στο ακόλουθο βίντεο.