Είστε έτοιμοι για ένα Toyota bZ4X με την υπογραφή της Gazoo Racing;


Οι Ιάπωνες αποκάλυψαν πως έχουν πάνω στο τραπέζι την πρόταση "Toyota GR bZ4X" ωστόσο εξετάζουν προσεκτικά όλες τις παραμέτρους για να μπορέσουν να παρουσιάσουν κάτι το πραγματικά ξεχωριστό.

  • 17/6/2022

To... νερό μπήκε επιτέλους στο αυλάκι για το Toyota bZ4X το οποίο είχαμε τη δυνατότητα τις προηγούμενες ημέρες να το γνωρίσουμε από κοντά και να το οδηγήσουμε στην Κοπεγχάγη. Παράλληλα ο ελληνικός εισαγωγέας ανακοίνωσε την τιμή εκκίνησης με τις παραγγελίες να ανοίγουν στις αρχές Ιουλίου και τα πρώτα αυτοκίνητα να καταφθάνουν στους ελληνικούς δρόμους λίγους μήνες μετά.

Στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Toyota στη Δανία, δημοσιογράφοι από πολλές χώρες είχαν την ευκαιρία να τα πουν με τους ανθρώπους τις φίρμας και να συλλέξουν διάφορες πληροφορίες.

Ανάμεσα στα "πηγαδάκια" οι άνθρωποι της Toyota αποκάλυψαν τις υψηλές βλέψεις που έχουν για το ηλεκτρικό μοντέλο ενώ όταν ερωτήθηκαν για το αν υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποια έκδοση που θα φέρει την υπογραφή της Gazoo Racing, άφησαν άνοιχτο το ενδεχόμενο και έδειξαν ότι σκέφτονται αρκετά σοβαρά.

Προφανώς οι άνθρωποι των media είχαν κάποια αφορμή για να προχωρήσουν σε αυτή την ερώτηση και αυτή ήταν η παρουσίαση του Toyota bZ4X GR Sport Concept (κεντρική φωτογραφία) στις αρχές του έτους στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου που έγινε στο Τόκιο.

Σύμφωνα με τον Επικεφαλής Μηχανικό Daisuke Ido η μεγαλύτερη πρόκληση στο να αποκτήσει GR έκδοση το ηλεκτρικό crossover δεν εντοπίζεται στη δύναμη που θα έχει, αφού οι ηλεκτροκινητήρες προσφέρουν πεδίον δόξης λαμπρό σε αυτόν τον τομέα.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες εντοπίζονται στην οδηγική συμπεριφορά και στον τρόπο με τον οποίο θα βγάζει αυτή τη δύναμη στην άσφαλτο με την Gazoo Racing να δίνει πολύ μεγάλη σημασία σε αυτόν τον τομέα, ο οποίος αναπόφευκτα επηρεάζεται από τη διάταξη του συστήματος μπαταριών που αυξάνει το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου.

To ευχάριστο είναι ότι το ενδεχόμενο να δούμε κάποια στιγμή ένα Toyota GR bZ4X βρίσκεται πάνω στο "τραπέζι" της εταιρείας και αυτό σημαίνει πως αν και εφόσον πάρουν την απόφαση για να υλοποιήσουν το project το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.