Η ηλεκτρική Maserati Quattroporte έρχεται για να τα «βάλει» με την Porsche Taycan


Ο ηλεκτρικός αντικαταστάτης της Maserati Quattroporte πλησιάζει κι οι Ιταλοί έχουν βάλει στο... μάτι μοντέλα όπως η Porsche Taycan και το Tesla Model S Plaid.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/4/2023

Η επερχόμενη Maserati Quattroporte θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με το νέο EV των Ιταλών.

Πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2024 και θα είναι σημαντικά μικρότερη από τη βενζινοκίνητη έκδοσή της. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο βρετανικό μέσο AutoCar ο Davide Grasso, διευθύνων σύμβουλος της Maserati, το νέο μοντέλο θα είναι ένα «πρότζεκτ που θα ταράξει τα νερά», παραμένοντας όμως «αδιαμφισβήτητα Maserati».

Ο Grasso δεν ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, όμως υπογράμμισε ότι η Quattroporte θα φέρει στυλιστικές επιρροές από την Granturismo και την Grecale, ενώ το κόστος της θα ανέρχεται περίπου στα 140.000 ευρώ. Ο ίδιος εξήγησε ότι η Maserati στοχεύει να περάσει από την κατηγορία των «συμβατικών» ειδικών οχημάτων σε αυτήν των πολυτελών.

Όταν ρωτήθηκε για την στρατηγική της Maserati, και αν πρόκειται να μειωθεί το κόστος των μοντέλων της, ο CEO είπε: «Κάνουμε μία επιλογή να μην το κάνουμε αυτό. Ως μία πολυτελής μάρκα, πρέπει να κάνεις επιλογές σχετικά με το τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις. Δε θα παίξω με αυτό. Δεν είμαστε για όλους. Είμαστε για εκείνους που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω προκειμένου να έχουν ασυναγώνιστες επιδόσεις και μία πολυτελή εμπειρία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλεκτρική Quattroporte θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 1.000 PS. Εκτός από την Quattroporte, η Maserati φαίνεται να ετοιμάζει και μία έκδοση της Trofeo με επίσης πάνω από 1.000 PS. Το νέο μοντέλο θα έχει σχεδόν 500 km αυτονομίας, ενώ η κίνηση θα βρίσκεται σε όλους τους τροχούς.

Το εγχείρημα των Ιταλών θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο τελευταίο τρίμηνο του 2023, με τις παραδόσεις να ξεκινούν στα μέσα του 2024. Δεν είναι ξεκάθαρο αν στο πλευρό της ηλεκτροκίνητης Quattroporte θα κυκλοφορήσει και μία έκδοση με ΜΕΚ, όμως αυτό δε θα αποτελούσε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αφού η Maserati συνεχίζει να προσφέρει την Granturismo στη βενζινοκίνητη, και την Grecale στην υβριδική της έκδοση.