Η νέα Mercedes-AMG GT μπαίνει στην... πρίζα


Η Mercedes προτίμησε να υιοθετήσει την PHEV φιλοσοφία για τη δεύτερη γενιά της σειράς GT.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 29/7/2022

Στοχεύοντας να ανταγωνιστεί την Porsche 911, κυρίως λόγω σχήματος, η GT έχει ανασχεδιαστεί από το τμήμα AMG της Mercedes. Φέρει την κωδική ονομασία C192 και θεωρείται το «αδερφάκι» της έβδομης γενιάς της Mercedes-AMG SL.

Πρόκειται για ένα 2 plus 2 coupe, του οποίου η αεροδυναμική είναι αυτό στο οποίο επικεντρώθηκαν περισσότερο οι ειδικοί του τμήματος AMG. Μία αεροτομή στο μπροστινό μέρος χαμηλώνει όταν το όχημα ξεπερνά τα 100 kph, προκαλώντας το φαινόμενο Venturi κάτω από αυτό.

Πολλά τμήματα του γερμανικού κολοσσού συνεργάστηκαν για την εξέλιξη του μοντέλου, με το τμήμα High Performance Powertrain, που εδρεύει στο Brixworth της Αγγλίας, και είναι υπεύθυνο για τον κινητήρα που τροφοδοτεί τη Mercedes-AMG One, να είναι ένα από αυτά.

Πληροφορίες έχουν αποκαλυφθεί για τη μονάδα ισχύος της 2023 Mercedes-AMG GT, η οποία φέρει έναν βενζινοκίνητο V8 4.0 L κινητήρα, που προσφέρει 475 PS ιπποδύναμης στην GT 53 και 585 PS στην GT 63.

Η AMG φαίνεται να έχει στα σχέδιά της και τη δημιουργία μίας νέας υβριδικής GT 63 S E-Performance, η οποία θα διαθέτει τον ίδιο κινητήρα με το ήδη υπάρχον GT 63 S E-Performance 4θυρο coupe. Πρόκειται για μία μονάδα ισχύος που αποτελείται από τον ίδιο βενζινοκινητήρα με την GT 63, και έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα.

Προσφέρει συνολική ιπποδύναμη που αγγίζει τα 842 PS, και 1.469 Nm ροπής, δίνοντάς της το προβάδισμα στην κατηγορία coupe, ξεπερνώντας σε επιδόσεις, τόσο τη Ferrari 296 GTB, όσο και την περιορισμένης έκδοσης Lamborghini Sian.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την μπαταρία της νέας plug-in hybrid GT, όμως δεν αποκλείεται να λάβει την ίδια, 6.1 kWh μπαταρία, με την 4θυρη GT 63 S E-Performance.

Η νέα GT θα φέρει ένα Speedshift κιβώτιο ταχυτήτων με 9 σχέσεις, ενώ η κίνηση θα βρίσκεται και στους 4 τροχούς, χρησιμοποιώντας την 4Matic plus τεχνολογία.

Το αμάξωμα της GT είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ατσάλι, μαγνήσιο και ανθρακόνημα. Δεν έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές, πέρα από αυτές που ήταν αναγκαίες για την τοποθέτηση της σκληρής οροφής, ενώ χρησιμοποιεί την ίδια Modular Sport Architecture βάση.

Εσωτερικά, η 2023 Mercedes-AMG GT μοιάζει εξαιρετικά με την SL, καθώς φέρει το ίδιο 2 plus 2 σαλόνι με αυτήν.