Η Nio σχεδιάζει «απόβαση» στην Ευρώπη με φθηνά, ηλεκτρικά μοντέλα


Η Nio προσθέτει ακόμη μία εταιρεία κάτω από την «ομπρέλα» της, στοχεύοντας να σταθεί απέναντι στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: NIO NEWSROOM
  • 19/12/2023

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Nio ετοιμάζει μια νέα «επίθεση» για τη μερίδα του αγοραστικού κοινού στην Ευρώπη που αναζητά ένα φθηνό EV, λανσάροντας μια νέα θυγατρική, με την ονομασία Firefly.

Κάνοντας το ντεμπούτο της στη Γηραιά Ήπειρο το 2025, θα σταθεί στο πλευρό της δεύτερης εταιρείας που δρα υπό τη σκέπη της Nio, Alps και «έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί για την Ευρώπη», όπως αναφέρει ο πρόεδρος και συνιδρυτής της Nio, Lihong Qin.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Firefly θα προσφέρει μικρά, φθηνά EV που θα εστιάζουν στα εξελιγμένα συστήματα τεχνολογίας. Ο Qin διευκρίνισε ότι οι κυριότεροι αντίπαλοι της Firefly στην Ευρώπη θα είναι η Volkswagen με το ID.2 που αναμένεται να καταφτάσει το 2025, η BYD που έφερε πριν λίγο καιρό το Dolphin, αλλά κι η Renault, η οποία θα παρουσιάσει το Renault 5 τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Η νεοσύστατη θυγατρική θα επεκτείνει την γκάμα της Nio, η οποία αποτελείται από ηλεκτρικά οχήματα που απευθύνονται κυρίως σε ένα εύπορο πελατολόγιο και έχουν σε πρώτο πλάνο την πολυτέλεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόστος των νέων EV της Firefly, όπως κι εκείνων της Alps, θα κυμαίνεται από τα 20.000 έως τα 45.000 ευρώ, «ξεκλειδώνοντας» τις μικρότερες και πιο οικονομικές κατηγορίες. Ο Qin δήλωσε ότι θα είναι μικρά μοντέλα για οικογένειες, χωρίς όμως να επιβεβαιώνει το εύρος των τιμών.

Αυτή τη στιγμή, το κόστος των προϊόντων της Nio στις 5 χώρες της Ευρώπης όπου ήδη είναι διαθέσιμα, δηλαδή τη Νορβηγία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Δανία, κυμαίνεται από τα 50.000 ευρώ έως τα 91.000 ευρώ.

Πηγή: Automotive News Europe

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε το πρώτο της smartphone! Παρκάρει το όχημα με... ένα κλικ! (video)

Μία «στρατιά» από NIO ET7 καταφθάνει στην Ευρώπη (photos - video)

Πρεμιέρα για το Nio ES7 των 850 χιλιομέτρων αυτονομίας