Lamborghini Lanzador: Ο Frank Stephenson «κρίνει» το πρώτο EV των Ιταλών (video)


Ο Frank Stephenson σχολιάζει την Lamborghini Lanzador, η οποία φαίνεται να έχει πείσει ακόμα και τον πιο αυστηρό κριτή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/9/2023

Ο Frank Stephenson είναι ένας από τους πιο γνωστούς και σημαντικούς σχεδιαστές αυτοκινήτων της γενιάς του και του κόσμου της αυτοκίνησης συνολικά. Είναι εκείνος που βρίσκεται πίσω από το εμβληματικό Ford Escort RS Cosworth, τη Maserati MC12, τη Ferrari F430 και την πανίσχυρη McLaren P1.

Πολύ συχνά, ο Stephenson εκφράζει την άποψή του για τις δημιουργίες διαφόρων κατασκευαστών, όπως για παράδειγμα η Ferrari Purosangue, η οποία πρόσφατα κέντρισε το ενδιαφέρον του αυστηρού Βρετανού, αποσπώντας μία αρκετά καλή κριτική.

Τώρα, σειρά έχει η Lamborghini Lanzador: το μοντέλο που θα δείξει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία στον δρόμο για τον πλήρη της εξηλεκτρισμό. Η εταιρεία από την Sant'Agata Bolognese παρουσίασε προ ολίγων εβδομάδων την Lanzador, η οποία θα αποτελέσει τη βάση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού προϊόντος στην γκάμα της.

Μη χάνοντας πολύ χρόνο, ο Stephenson δημοσίευσε ένα video στο κανάλι του στο YouTube, εξηγώντας τα θετικά και τα αρνητικά του μοντέλου, φυσικά επιστρατεύοντας την εμπειρία και τις γνώσεις του στον τομέα του σχεδιασμού αυτοκινήτων.

Ξεκινά λέγοντας ότι πρόκειται για την πεμπτουσία του σχεδιασμού της Lamborghini. Το πλαϊνό του μέρος, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει δημιουργηθεί με γνώμονα το χαρακτηριστικό σχήμα όλων των μοντέλων της αυτοκινητοβιομηχανίας. Χαρακτήρισε την εμφάνισή του συνεχή και ισορροπημένη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο σχήμα των ζαντών, οι οποίες «φωνάζουν Lamborghini.»

Περνώντας στο πίσω μέρος, ο Βρετανός σχολίασε ότι το φάρδος των πίσω ελαστικών είναι ασυνήθιστο, όμως προσφέρει ένα πιο επιθετικό λουκ, κάτι που φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο τον ίδιο. Ο διαχύτης της Lanzador αποτέλεσε το πρώτο σημείο διαφωνίας του Stephenson με το τμήμα σχεδιασμού της Lamborghini, αφού τον βρήκε απλό και επίπεδο, «χωρίς ιδιαίτερη εξέλιξη.»

Παρ' όλ' αυτά, προσέθεσε ότι εκτίμησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η πινακίδα κυκλοφορίας δε διαταράσσει τη ροή των υπολοίπων στοιχείων, ενώ περιέγραψε τον σχεδιασμό των πίσω φωτιστικών σωμάτων ως «φανταστικό.» Έδωσε επίσης επιπλέον «βαθμούς» για την απουσία μιας «τεράστιας κι εκνευριστικής στο μάτι» πίσω αεροτομής.

Όσο για το εσωτερικό, ο πολύπειρος σχεδιαστής ενθουσιάστηκε με την έλλειψη της τεράστιας κεντρικής οθόνης αφής, κάνοντας λόγο για μια «πολύ αυτοκινητιστική» καμπίνα γενικότερα, κάτι που θεωρείται φυσικά κομπλιμέντο.

Συνολικά, όλα δείχνουν ότι ο Stephenson έχει «αγκαλιάσει» τη Lanzador, λέγοντας ότι η χρήση των καθαρών γραμμών στον σχεδιασμό του μοντέλου βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τη σχεδιαστική γλώσσα των υπολοίπων μοντέλων της Lamborghini, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον ίδιο. Φαίνεται ότι το πρώτο EV των Ιταλών ταιριάζει πραγματικά στο πλευρό άλλων, εμβληματικών και πάνω απ' όλα θερμικών οχημάτων της εταιρείας, σύμφωνα με τον ίδιο.

Δείτε το σχετικό video: