Maserati: Μετά την GranTurismo έρχεται ηλεκτρική… καταιγίδα


Τα ηλεκτρικά σχέδια της Maserati γίνονται όλο και πιο αληθινά. Ο Ιταλός κατασκευαστής αυτοκινήτων αποκαλύπτει τις πρώτες εικόνες του ηλεκτρικού GranTurismo και οραματίζεται με αισιοδοξία το μέλλον.

  • 15/6/2021

Η Maserati αποκάλυψε, έστω και με αρκετό καμουφλάζ το νέο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ο λόγος για το GranTurismo για το οποίο παραμένει άγνωστο το πότε θα μπει στη φάση παραγωγής, καθώς  δεν έχει ολοκληρώσει την εξέλιξή του. Θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο των Ιταλών με πλήρως ηλεκτρικό κινητήρα, αν και θα υπάρξει και μια έκδοση με έναν V6 κινητήρα εσωτερικής καύσης. Και το μέλλον της ιστορικής ιταλικής φίρμας διαγράφεται πιο αισιόδοξα, καθώς σχεδιάζει να παρουσιάσει μια σειρά από 13 νέα μοντέλα τα επόμενα 3 χρόνια.

Coupe και Cabrio η GranTurismo

H νέα Maserati θα εμφανιστεί στην αγορά το 2022, ενώ αναμένεται και μια Cabrio έκδοση στο εγγύς μέλλον.

Όσον αφορά το σύστημα πρόωσης, παραμένει άγνωστο, αν και το GranTurismο θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία που προέρχεται από το MC20. Αυτό το εντυπωσιακό σπορ κουπέ, το οποίο θα κυκλοφορήσει φέτος στην αγορά, θα είναι επίσης διαθέσιμο και με ηλεκτροκινητήρα. Και η Maserati έχει ήδη αποκαλύψει μερικά πράγματα για αυτό το αυτοκίνητο. Το 2020, ο Ιταλός κατασκευαστής αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι το ηλεκτρικό MC20 θα φοράει μια μπαταρία χωρητικότητας «90 έως 100 kWh», αρκετή για να εξασφαλίσει μια αυτονομία περίπου 380 χιλιομέτρων.

Ηλεκτροκινητήρας για τα GTκαι MC20

Είναι ακόμα άγνωστο πόση ισχύ που θα παράγουν μαζί οι ηλεκτρικοί κινητήρες στο MC20. Η Maserati έχει δώσει πληροφορίες για την απόδοση την περσινή χρονιά. Το τυπικό «σπριντ» στα 100 km/h ολοκληρώνεται σε «λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα», ενώ τα 200 km/h επιτυγχάνονται σε 8,5 δευτερόλεπτα.

Το ηλεκτρικό MC20  θα εμφανιστεί το επόμενο έτος, όπως και το ηλεκτρικό GranTurismo. Το GT αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του πρώτα, καθώς πρόκειται για «το πρώτο Maserati με 100% ηλεκτρικό κινητήρα», όπως ήδη έχει χαρακτηριστεί. Το γεγονός ότι τα δύο αυτοκίνητα σχετίζονται φαίνεται επίσης από το εξωτερικό του GranTurismo. Με μία πρώτη ματιά, ο σχεδιασμός του μπροστινού μέρους αντιστοιχεί στο σχεδιασμό του MC20, ιδίως λόγω του σχήματος και της θέσης των φωτιστικών σωμάτων.

To μέλλον της Maserati

Ωστόσο, η Maserati μας επιφυλάσσει πολλά, καθώς το Grecale προετοιμάζεται επίσης για το ντεμπούτο του. Αυτό είναι ένα SUV που θα τοποθετηθεί κάτω από το ήδη γνωστό Levante. Η Maserati θα διαθέτει επίσης αυτό το αυτοκίνητο με ηλεκτρικό κινητήρα.

 Ένα χρόνο αργότερα, το 2023, η Maserati θα αποκαλύψει το νέο Quattroporte, ακολουθούμενο από το νέο Ghibli. Στη συνέχεια, θα λειτουργήσουν συνολικά έξι γραμμές παραγωγής, πράγμα που σημαίνει ότι οι Ιταλοί θέλουν να κατασκευάζουν περίπου 75.000 αυτοκίνητα ετησίως. Για το σκοπό αυτό, η αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί τέσσερα διαφορετικά εργοστάσια. Το MC20 και το GranTurismo κατασκευάζονται στη Modena. Από το Casino έρχεται το Glecale. Τα Ghibli και Quattroporte συνεχίζουν να έρχονται από το Grugliasco και το Levante καταφθάνει από το Τορίνο.