Νέος σταθμός φόρτισης οχημάτων από την Audi στη Ζυρίχη


Όπως ανακοινώθηκε, η Audi προγραμματίζει τη δημιουργία ακόμα ενός κέντρου φόρτισης των οχημάτων της στη Ζυρίχη, έπειτα από την επιτυχία που είχε αυτό στη Νυρεμβέργη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/6/2022

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Audi, η κατασκευή του κτηρίου αναμένεται να ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού με σκοπό να εξυπηρετεί τους πελάτες της οι οποίοι έχουν κάποιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της στην ελβετική πόλη, ή όσους διέρχονται από αυτή.

Η Audi, ακολουθώντας το πρότυπο της Tesla σε αυτόν τον τομέα, δημιούργησε το πρώτο κέντρο φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στη Νυρεμβέργη στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος για να διαπιστώσει κατά πόσο θα εξυπηρετούνται όσοι χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις. Βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε, από τα τέλη Δεκεμβρίου 2021 ως τώρα, κατά μέσο όρο πραγματοποιούνταν 24 φορτίσεις ημερησίως και στο χρονικό διάστημα που λειτουργεί καταγράφηκαν περισσότερες από 3.100. Σε αυτό, υπάρχει χώρος αναμονής και ταράτσα στην οποία οι πελάτες μπορούν να παραμένουν όσο διάστημα διαρκεί η διαδικασία. Όπως έγινε γνωστό, κατά μέσο όρο υπήρξαν 35 επισκέπτες εκεί. 

Στο νέο κτήριο που θα δημιουργηθεί, θα υπάρχουν δύο μεγάλες οθόνες 55 ιντσών στις οποίες θα εμφανίζονται πληροφορίες για άλλες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος επισκέπτης εκεί κοντά για να περάσει πιο ευχάριστα την ώρα του, όσο διαρκεί η φόρτιση του ηλεκτροκίνητου οχήματός του. Εντός του οικήματος θα υπάρχουν όργανα γυμναστικής και θα προσφέρεται φαγητό. 

Ο κ. Ralph Hollmig, επικεφαλής του προγράμματος, δήλωσε σχετικά: «Οι αριθμοί και η θετική ανταπόκριση των πελατών μας σε αυτό το πρόγραμμα, δηλαδή να τους προσφέρουμε εγκαταστάσεις οι οποίες είναι προσιτές, και προσφέρουν ποιοτική υπηρεσία ταχυφόρτισης σε αστικό περιβάλλον, είναι κάτι που επισημάναμε». Εκτός από το δεύτερο κτήριο στη Ζυρίχη, η Audi σχεδιάζει να δημιουργήσει αντίστοιχα και σε άλλες πόλεις όπως το Βερολίνο και το Σάλτσμπουργκ και να κάνει το ίδιο και σε άλλες τρεις πόλεις της Γερμανίας, ως το 2024.