Τελικά το Pininfarina Battista δεν μπλόφαρε – Ακραίες επιδόσεις που προκαλούν σοκ (video)


To ηλεκτρικό Pininfarina Battista έκανε ντεμπούτο στο Dubai Autodrome και συγκλόνισε με τις ακραίες επιδόσεις του, πετυχαίνοντας ρεκόρ επιτάχυνσης. Δείτε τους χρόνους του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AUTOMOBILI PININFARINA
  • 23/11/2022

Το Battista αποτελεί το «διαμάντι» της Automobili Pininfarina, και φέρει 1.926 PS και 2.340 Nm ροπής, χαρακτηριστικά τα οποία φυσικά μεταφράζονται σε εκπληκτικές επιδόσεις μέσα στην πίστα. Το πλήρως ηλεκτρικό hyper GT όχημα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας έκανε το ντεμπούτο του στο Dubai Autodrome στα Ην. Αραβικά Εμιράτα, αποκαλύπτοντας τις δυνατότητές του.

Συγκεκριμένα το Battista κατάφερε να κάνει τα 0-100 km/h σε 1,86 sec, ενώ άγγιξε τα 200 km/h σε μόλις 4,75 sec. Στο φρενάρισμα, το υπερόχημα της Pininfarina έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, καθώς επιβράδυνε από τα 100 km/h σε πλήρη στάση διανύοντας μόλις 31m

Ο Paolo Dellacha, επικεφαλής του τμήματος προϊόντων και μηχανικής της Automobili Pininfarina, είπε: «Είμαι πολύ περήφανος που το νέο ηλεκτρικό μας hyper GT μας βοηθά να κρατήσουμε τις υποσχέσεις που δώσαμε όταν θέσαμε το πλάνο εξέλιξής μας. Με το Battista, έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε τις αρχικές μας προσδοκίες και στόχους.»

Το Battista έρχεται να αντιμετωπίσει μία σειρά από πολύ ισχυρούς αντιπάλους, όπως για παράδειγμα το Rimac Nevera, το οποίο αναγνωρίστηκε πρόσφατα ως το ισχυρότερο ηλεκτρικό hypercar που έχει κατασκευαστεί ποτέ, αλλά και τη Lotus Evija, που αποτελεί ανερχόμενο ανταγωνιστή στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Παρόλο που τα δύο οχήματα ανήκουν ξεκάθαρα σε αντικριστές μεριές του ρίνγκ, ο κινητήρας του Battista έχει στενή σχέση με αυτόν που έχει χρησιμοποιήσει η Rimac για το Nevera. Για την ακρίβεια, τέσσερις ηλεκτροκινητήρες ευθύνονται για την ακραία ταχύτητα και ισχύ του μοντέλου, το οποίο έχει τελική ταχύτητα 349 km/h

Μία μπαταρία χωρητικότητας 120 kWh προσφέρει 476 km αυτονομίας, ενώ η τιμή του ξεκινά από τα 2,2 εκατ. ευρώ. Μόλις 150 μονάδες του χειροποίητου οχήματος θα κατασκευαστούν, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι 128 εκατ. διαφορετικοί συνδυασμοί είναι διαθέσιμοι μόνο για το εσωτερικό του, κάνοντας το Battista μία εξαιρετικά ιδιαίτερη και προσωποποιημένη εμπειρία οδήγησης.

Δείτε την Pininfarina Battista εν δράσει: