Το Hyundai Ioniq 6 N έρχεται με ισχύ που θα ξεπερνά τους 650 PS


Όσοι πιστεύετε ότι το τμήμα N της Hyundai... ξεπέρασε τον εαυτό του με τους 650 PS του Ioniq 5 N, καλά θα κάνετε να αναθεωρήσετε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HYUNDAI MOTOR EUROPE NEWSROOM, ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/11/2023

Μπορεί το Hyundai Ioniq 5 N να έκανε το ντεμπούτο του μόλις τον περασμένο Ιούλιο, ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του τμήματος N της εταιρείας, όμως οι Κορεάτες ήδη βρίσκονται στη διαδικασία εξέλιξης του δεύτερου ηλεκτρικού δημιουργήματος του αγωνιστικού τους βραχίονα.

Το Ioniq 6, που κατέφτασε στις εκθέσεις της Hyundai στην Ελλάδα πριν από λίγες μέρες, αναμένεται να αποκτήσει «καυτή» έκδοση που θα έχει τη «σφραγίδα» του τμήματος N. Σύμφωνα με δημοσίευμα του αυστραλιανού Drive η Hyundai έχει ξεκινήσει την εξέλιξη του Ioniq 6 N και μάλιστα επισημαίνεται ότι αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2025, αν και αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ενδεχόμενη καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τους Αυστραλούς, η ισχύς του νέου εγχειρήματος της Hyundai θα υπερβεί εκείνη του Ioniq 5 N, αφού εικάζεται ότι οι δύο ηλεκτροκινητήρες του θα αποδίδουν περισσότερα από 650 PS. Στοιχεία σχετικά με τη ροπή δεν αναφέρονται, όμως υπενθυμίζουμε ότι ο αντίστοιχος αριθμός του Ioniq 5 N ανέρχεται στα 740 Nm.

Hyundai RN22e EV concept
Hyundai RN22e EV concept

Το δημοσίευμα του Drive υπαινίσσεται ότι όχι μόνο θα είναι ισχυρότερο, αλλά και ταχύτερο, αγγίζοντας τα 100 km/h από στάση σε λιγότερο από 3,4 sec, χρόνος που χρειάζεται το Ioniq 5 N.

Καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του νέου EV των Κορεατών θα παίξει το RN22e Concept (κεντρική φωτό) που αποκαλύφθηκε πέρυσι τον Ιούλιο, αφού χρησιμοποιείται από την εταιρεία ως ένα «κινητό εργαστήριο».

Σύμφωνα με τη Hyundai, προσφέρει μια πρώτη γεύση για το πώς θα είναι ένα επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο του τμήματος Ν, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει ότι πρόκειται πράγματι για μια εκδοχή προ-παραγωγής του Ioniq 6 N. Γνωρίζοντας όμως ότι έχει βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα με το Ioniq 6, E-GMP και έχει ακολουθήσει τη σχεδιαστική κατεύθυνσή του, είναι σχεδόν σίγουρο ότι αποτελεί προοίμιο αυτού που έπεται. 

Πηγή: Drive.com.au

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Test Drive: Οδηγούμε το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» Hyundai IONIQ 6 (video)

Πώς τα πήγε το Hyundai Ioniq 6 στο απαιτητικό τεστ αποφυγής (video)

Η Hyundai αναβαθμίζει την αυτονομία του Ioniq 6 - Πως τα κατάφερε