Hyundai Ioniq 6: Μπήκε στις ελληνικές εκθέσεις το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» (LIVE PHOTOS)


Το Car and Driver βρέθηκε στην έκθεση της FMS στο Ρέντη και φωτογράφισε την εντυπωσιακή ηλεκτρική λιμουζίνα που μπήκε στη βιτρίνα. Δείτε τιμές και εκδόσεις.

  • 20/11/2023

Τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου το Hyundai Ioniq 6 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη χώρα μας, στο περίπτερο που είχε στηθεί στην έκθεση «Αυτοκίνηση - Electromobility 2023». Ο φακός του Car and Driver ήταν εκεί και δημοσίευσε ένα walkaround video που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Λίγες ημέρες μετά η εισαγωγική εταιρεία ανακοίνωσε τον τιμοκατάλογο και τις διαθέσιμες εκδόσεις της ηλεκτρικής λιμουζίνας, που μπορείτε να τα διαβάσετε αναλυτικά πατώντας εδώ.

Πλέον, έφτασε η στιγμή το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» να... εισβάλλει στις εκθέσεις ώστε οι υποψήφιοι πελάτες να το γνωρίσουν από κοντά και να ανακαλύψουν όλα εκείνα τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Το Car and Driver βρέθηκε στην έκθεση της FMS στο Ρέντη και είχε την ευκαιρία να φωτογραφήσει ένα από τα Ioniq 6 που τοποθετήθηκαν στη βιτρίνα.

Η κατασκευή του Ioniq 6 έχει γίνει πάνω στην πλατφόρμα E-GMP που έχει χρησιμοποιήσει τόσο το Ioniq 5 όσο και το Kia EV6. H σχεδιαστική του φιλοσοφία χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες ρέουσες γραμμές και πολλά στοιχεία δείχνουν να μεταπήδησαν από το πρωτότυπο Prophecy Concept το οποία αποκαλύφθηκε το 2020.

Η αεροδυναμική προφανώς και έχει μπει σε πρώτο πλάνο αφού μιλάμε για αμιγώς ηλεκτρικό όχημα και αυτό φαίνεται από τον ιδιαίτερα χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας που ανακοινώθηκε και ορίζεται στο 0,21 Cd. Από εκεί και πέρα το σημείο που ξεχωρίζει στη σχεδίασή του είναι ο τρόπος που «κόβει» στο πίσω μέρος η οροφή και η οποία, σε συνδυασμό με την τύπου ducktail αεροτομή, θυμίζει αρκετά μοντέλο της Porsche.

Τέλος, θυμίζουμε ότι το Car and Driver ταξίδεψε τον περασμένο Απρίλιο στη Μαδρίτη και είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το Hyundai Ioniq 6. Διαβάστε τις εντυπώσεις μας πατώντας εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LIVE PHOTOS: Το νέο Toyota C-HR μπήκε στις ελληνικές εκθέσεις

Το facelift του Hyundai Tucson διατηρεί ατόφιο τον χαρακτήρα του (photos)

Το νέο Hyundai Santa Fe βγαίνει off-road με την έκδοση XRT (photos)