Αυτό είναι το εντυπωσιακό Hyundai Ioniq 6 (photos-video)


Η Hyundai αποκάλυψε το νέο ηλεκτρικό sedan Ioniq 6 το οποίο ξεχωρίζει με τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του, την κορυφαία αεροδυναμική αλλά και το ατμοσφαιρικό εσωτερικό του.

  • 29/6/2022

Η Hyundai  τράβηξε επιτέλους το κάλυμμα και αποκάλυψε στο κοινό το νέο εντυπωσιακό Ioniq 6το οποίο κερδίζει τις εντυπώσεις με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του. Ο κατασκευαστής δεν ανακοίνωσε της τεχνικές λεπτομέρειες του αμιγώς ηλεκτρικού sedan κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει στις 14 Ιουλίου όπου και θα μάθουμε περισσότερα για τους ηλεκτροκινητήρες, το σύστημα μπαταριών αλλά και την αυτονομία του.

Η κατασκευή του έχει γίνει πάνω στην πλατφόρμα E-GMP που έχει χρησιμοποιήσει τόσο το Ioniq 5 όσο και το Kia EV6. H σχεδιαστική του φιλοσοφία χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες ρέουσες γραμμές και πολλά στοιχεία δείχνουν να μεταπήδησαν από το πρωτότυπο Prophecy Concept το οποία αποκαλύφθηκε το 2020.

Η αεροδυναμική δείχνει να έχει μπει σε πρώτο πλάνο και αυτό φαίνεται και από τον ιδιαίτερα χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας που ανακοινώθηκε και ορίζεται στο 0,21 Cd. Από εκεί και πέρα το σημείο που ξεχωρίζει είναι ο τρόπος με τον οποίο τελειώνει στο πίσω μέρος η οροφή και η οποία σε συνδυασμό με την τύπου ducktail αεροτομή θυμίζει αρκετά μοντέλο της Porsche.

Δυο ξεχωριστά στοιχεία που προσθέτουν πόντους στη συνολική σχεδίαση είναι η απουσία παραδοσιακών καθρεφτών και η τοποθέτηση καμερών που μεταφέρουν την εικόνα στον οδηγό μέσω οθόνης αλλά και οι ενσωματωμένες στο αμάξωμα χειρολαβές.

Στο εσωτερικό προκαλεί εντύπωση ο ατμοσφαιρικός φωτισμός με τους επιβάτες να μπορούν να επιλέξουν το αγαπημένο τους χρώμα μέσα από μία παλέτα με 64 επιλογές τις οποίες ο κατασκευαστής διάλεξε με τέτοιο τρόπο ώστε να νιώθουν άνετα και ξεκούραστα.

Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει μια ενιαία αιωρούμενη οθόνη που ενσωματώνει δύο 12άρες για το σύστημα πολυμέσων και τον πίνακα οργάνων ενώ τα υλικά που έχουν επιλεχθεί για τις επιφάνειες ξεχωρίζουν για τον eco-friendly χαρακτήρα τους.

Δείτε το video...