Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Renault είναι μικρότερο και από... Dacia Spring (photos)


Το νέο JMEV Xiaoqilin φέρει τη υπογραφή της Renault και έρχεται να αποτελέσει ένα όχημα πόλης με ισχύ μόλις 35 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AUTOHOME, RENAULT
  • 3/11/2022

Η Renault επεκτείνει την παρουσία της πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα και καταφτάνει στην Κίνα, τη χώρα όπου τα ηλεκτρικά οχήματα ανθίζουν και οι πρωτοποριακές λύσεις δε σταματούν ποτέ. Οι στενές σχέσεις που διατηρεί με την Jiangling της επέτρεψαν τώρα να δημιουργήσει ένα νέο ηλεκτρικό όχημα, το οποίο είναι μικρότερο από το Dacia Spring και έχει ισχύ μόλις 35 PS.

Πρόκειται για το JMEV Xiaoqilin, ένα EV μικρών διαστάσεων, που καθίσταται απολύτως κατάλληλο για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Τόσο η Renault, όσο και η Jiangling στοχεύουν στο να κάνουν το Xiaoqilin ένα μοντέλο που θα απευθύνεται κυρίως στη μεσαία τάξη, προσφέροντας έτσι μία φθηνή λύση ηλεκτρικού οχήματος με τη σφραγίδα αξιοπιστίας και ποιότητας των Γάλλων.

Πολύ σημαντικό είναι ότι η γκάμα μοντέλων JMEV της Jiangling διαθέτει ήδη ένα πλήρως ηλεκτρικό sedan, υπό τη σκέπη της θυγατρικής εταιρείας Mobilize. Τώρα, οι Κινέζοι επικεντρώνονται στην ενίσχυση της κατηγορίας Α.

Οι διαστάσεις του Xiaoqilin είναι σαφώς μικρότερες από αυτές του Dacia Spring, καθώς το κινεζικό ηλεκτρικό έχει μήκος 3,5 m, πλάτος 1,64 m και ύψος 1,46 m. Το όχημα φαίνεται να είναι ένα 5θυρο hatchback που μπορεί να μεταφέρει - με λίγη δυσκολία - έως και 4 ενήλικες επιβάτες.

Το εσωτερικό του οχήματος είναι εξοπλισμένο με τα απολύτως απαραίτητα, με τη Renault να μη θέλει να αυξήσει το κόστος του, το οποίο δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, όμως αναμένεται να είναι εξαιρετικά χαμηλό. 

Όσον αφορά στον σχεδιασμό του, το Xiaoqilin έχει δεχτεί επιρροές από πολλά διαφορετικά μοντέλα της Renault στην ίδια κατηγορία, όπως για παράδειγμα το Twingo ή το Zoe. Φέρει ένα πρωτοποριακό είδος μπαταρίας από φωσφορικό σίδηρο λιθίου (LFP), η οποία τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα που παράγει ισχύ 35 PS, ενώ η αυτονομία του οχήματος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.