Πώς αντέδρασε η μαμά του Bottas όταν είδε το ημερολόγιο με τις γυμνές του φωτογραφίες (photos)


Ο Vallteri Bottas πέταξε τα ρούχα και πόζαρε στον φωτογραφικό φακό για... καλό σκοπό, αν και η μαμά του δεν το πήρε πολύ καλά. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: INSTAGRAM/PAUL RIPKE, ALFA ROMEO
  • 21/12/2023

Θυμάστε την περυσινή φωτογραφία του Valtteri Bottas - που ο ίδιος δημοσίευσε στο Instagram - και τον έδειχνε να απολαμβάνει γυμνός τα νερά ενός ποταμού στο Aspen; Ναι, είναι αυτή που έβγαλε σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό και στη συνέχεια δώρισε ένα αντίγραφό της στον Lewis Hamilton.

Πολλές φορές κάτι που ξεκινά ως αστείο μπορεί να καταλήξει ως πολύ σοβαρό και σημαντικό και αυτό συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο Φινλανδός πιλότος αποφάσισε να δημιουργήσει ημερολόγιο με γυμνές φωτογραφίες του, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το ετήσιο φιλανθρωπικό γεγονός Movember.

Κάθε Νοέμβριο, εκατομμύρια άνδρες επιλέγουν να αφήσουν μουστάκι και να μην ξυριστούν, για να αναδείξουν, συμβολικά, διάφορα ζητήματα υγείας των ανδρών, από τον καρκίνο του προστάτη έως και θέματα ψυχικής υγείας.

Σε συνεργασία με τον φωτογράφο - και προσωπικό του φίλο - Paul Ripke, ο Bottas αποφάσισε τον προηγούμενο μήνα να δημιουργήσει ημερολόγιο με γυμνές φωτογραφίες του, στις οποίες φαίνονται μόνο τα οπίσθιά του, προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για το συγκεκριμένο σκοπό. Στην αρχή εκτυπώθηκαν «μόλις» 10.000 αντίγραφα, τα οποία έγιναν ανάρπαστα μέσω του site του, με αποτέλεσμα να τυπωθούν ακόμα περισσότερα.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο ίδιος στα social media, τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του ημερολογίου είχε συγκεντρωθεί ένα μεγαλύτερο των 150.000 δολ. μέσα στο οποίο συγκαταλέγονταν και κάποιες δωρεές! Συνεπώς άξιζε τον κόπο αυτή του η κίνηση, έστω και αν, αρχικά, συνάντησε την αντίδραση και τη δυσπιστία από την πλευρά της μητέρας του.

«Σας ευχαριστώ πολύ για τη στήριξή σας τον Νοέμβριο. Με τις δωρεές και τα ημερολόγια μαζέψαμε όλοι μαζί ένα σημαντικό ποσό για το Movember, κάτι που σημαίνει ότι όλοι μας βοηθήσαμε, αλλά και θα επηρεάσουμε θετικά ώστε να σωθούν αρκετές ανθρώπινες ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Τα τελικά ποσά θα υπολογιστούν τις επόμενες μέρες, αλλά μιλάμε για περίπου 150.000 δολάρια».

Ο οδηγός της Alfa Romeo - που πλέον αποσύρεται από την Formula 1 – εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο προέκυψε η συγκεκριμένη ιδέα: «Όταν πριν από ένα χρόνο δημοσίευσα τη σχετική φωτογραφία στο Aspen, έγινε εξαιρετικά δημοφιλής. Συγκεντρώσαμε, τότε, αρκετά χρήματα (σ.σ. περισσότερες από 50.000 ευρώ) και επειδή κάνω πολλά πράγματα με τον Ripke, που είναι καλός μου φίλος, αρχίσαμε να αστειευόμαστε και να λέμε μεταξύ μας: ‘Για φαντάσου να υπήρχε ένα πλήρες ημερολόγιο’. Πλέον, πλησιάζοντας ο Νοέμβριος, ο μήνας του Movember, αρχίσαμε να το σκεφτόμαστε σοβαρά, ότι θα ήταν κάτι πολύ καλό που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Το αποφασίσαμε, αλλά είπαμε ότι θα είναι για φιλανθρωπικό σκοπό. Είναι κυρίως για την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη».

Ο Bottas ανέπτυξε τις σκέψεις του για το Movember: «Επικεντρώνεται κυρίως σε αυτό. Γνωρίζω αρκετά άτομα που είχαν δικούς τους ανθρώπους οι οποίοι αντιμετώπιζαν το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας. Πολλοί άνδρες φοβούνται να μιλήσουν για τέτοια θέματα. Ωστόσο, εγώ έδειξα γυμνό τον εαυτό μου, δεν ντράπηκα, θέλοντας να αποτελέσω παράδειγμα. Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε για το σώμα μας».

Όσο για τη μητέρα του και το πώς αντέδρασε για τις γυμνές φωτογραφίες του; «Η αλήθεια είναι ότι έλαβα ένα μήνυμα από τη μητέρα μου», παραδέχθηκε. «Ήταν σε στιλ… ‘Τι είναι αυτό;’ Δεν καταλαβαίνει καλά αγγλικά, είδε μερικά από τα video που είχα δημοσιεύσει και ήταν μπερδεμένη αλλά και προστατευτική. Με ρώτησε ‘είσαι σίγουρος ότι αυτό θέλεις να κάνεις;’ Ωστόσο, όταν της εξήγησα το φιλανθρωπικό χαρακτήρα, δεν είχε καμία αντίρρηση».

Βέβαια, ο Bottas δέχθηκε και ανάλογα σχόλια και από άλλους. «Υπήρξαν ερωτήσεις από διάφορους, που αναρωτιόντουσαν γιατί το κάνω αυτό. ‘Γιατί θέλεις να δείχνεις τα οπίσθιά σου’; Όμως και αυτοί κατάλαβαν τα πάντα όταν τους εξήγησα».

Καταλήγοντας, ο Bottas «αποκάλυψε» ότι η διαδικασία δημιουργίας του ημερολογίου ήταν αρκετά διασκεδαστική. «Φανταστείτε πόσο αστείο ήταν να πραγματοποιήσουμε όλες αυτές τις λήψεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Instagram υπάρχει και διαγωνισμός στον οποίο 5 τυχεροί θα αποκτήσουν αντίγραφα του ημερολογίου υπογεγραμμένα από τον ίδιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Valtteri Bottas το έκανε ξανά! Πέταξε τα ρούχα του για να κάνει βουτιά σε λίμνη (photo)

Με επιρροές από τα 80s το νέο look του Bottas – Δείτε την εντυπωσιακή μεταμόρφωση (video)

H πρώτη βόλτα του Bottas με τη νέα Alfa Romeo Tonale (video)

Ο Valtteri Bottas πουλάει τη Mercedes του με 18.000 km στο κοντέρ!