Η Lia Block έτρεξε στο Pikes Peak με την Porsche των 1.400 PS του πατέρα της (video)


Έχοντας ήδη κερδίσει το πρώτο της πρωτάθλημα ράλλυ σε ηλικία 16 ετών, η Lia αρχίζει σιγά-σιγά να χτίζει το δικό της όνομα στο motorsport.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Hoonigan - YouTube
  • 2/11/2023

Ο Ken Block έχασε τη ζωή του ενώ έκανε snowmobile τον περασμένο Ιανουάριο, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια αγωνιστική κληρονομιά, την οποία παρέλαβε η ταλαντούχα 17χρονη κόρη του, Lia.

Έχοντας ήδη κερδίσει το πρώτο της πρωτάθλημα ράλλυ σε ηλικία 16 ετών, η Lia έχει αρχίσει να χτίζει το δικό της όνομα, επιδεικνύοντας τις ξεχωριστές της ικανότητες με κάθε ευκαιρία. Στην πιο πρόσφατη μηχανοκίνητη εξόρμηση, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak, οδηγώντας για πρώτη φορά το Porsche Hoonipigasus των 1.400 PS του μπαμπάς της.

Όλη η προσπάθεια, από την αρχή της προετοιμασίας και τις πρώτες δοκιμές, μέχρι την ημέρα του αγώνα, έχει καταγραφεί σε ένα μίνι ντοκιμαντέρ διάρκειας 48 λεπτών κι έχει δημοσιευτεί στο κανάλι της ομάδας Hoonigan στο YouTube. Αν συγκινείστε εύκολα, θα σας προτείναμε να έχετε κοντά σας ένα πακέτο χαρτομάντιλα.

Η Lia Block στο Porsche Hoonipigasus
Η Lia Block στο Porsche Hoonipigasus
Ο Ken Block στο Porsche Hoonipigasus
Ο Ken Block στο Porsche Hoonipigasus

Βέβαια, πέρα από το συγκινητικό του πράγματος, αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι ο τρόπος με τον οποίο η Lia χειρίζεται ένα «τέρας» ισχύος όπως αυτό. Σε ένα συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής των 20 km, ανάμεσα σε δύο στροφές, το κοντέρ ξεπερνά τα 160 km/h, κι αυτό από μόνο του απαιτεί αρκετό ταλέντο. Η προσπάθεια της Αμερικανίδας δεν ήταν χρονομετρημένη, οπότε δεν πίεζε ιδιαίτερα, όμως και πάλι, τα πλάνα που βλέπουμε μέσω του video είναι ιδιαίτερα εκθαμβωτικά.

«Όταν βρίσκεσαι μέσα σε αυτό το αυτοκίνητο, όλα τα υπόλοιπα φεύγουν από το μυαλό σου,» είπε η ίδια στο τέλος του video. «Δε σκέφτεσαι 'θα μπορούσα να πέσω από τον γκρεμό οποιαδήποτε στιγμή'. Είναι σίγουρα επικίνδυνο, όμως κάθε μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι επικίνδυνη. Η μισή διασκέδαση είναι αυτή.»

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η κόρη του Ken Block στο στόχαστρο της M-Sport

Η Lia Block αποχαιρετά τον πατέρα της με ένα συγκινητικό μήνυμα

Ken Block: Έτσι έχτισε την περιουσία των 230 εκατ. δολαρίων