To Mini Cooper επιστρέφει στην «Πράσινη Κόλαση»


Ήταν 2012 όταν το Mini Cooper συμμετείχε για τελευταία φορά στο Nόrburgring 24 Hours και πλέον επιστρέφει με ένα αγωνιστικό που φέρει τη σφραγίδα των μηχανικών της Bulldog Racing.

  • 28/4/2022

Η Mini ετοιμάζεται να επιστρέψει μετά από απουσία μιας δεκαετίας στον αγώνα Nόrburgring 24 Hours που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 26-29 Μαΐου. Πρόκειται για έναν από τους ιστορικότερους αγώνες ο οποίος φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια και η διοργάνωση θα έχει επετειακό χαρακτήρα.

Εκπρόσωπός της θα είναι ένα Mini John Cooper Works GP που δέχθηκε τη... φροντίδα της ομάδας Bulldog Racing ώστε να παλέψει για το καλύτερο στην κατηγορία SP3T. Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι Γερμανοί μηχανικοί ήταν να εφοδιάσουν το αγωνιστικό με ένα μεγαλύτερο ρεζερβουάρ (100 lt) ώστε να τα βγάλει πέρα στην απαιτητική διαδρομή των 25.3 km.

Από εκεί και πέρα στο εσωτερικό αφαιρέθηκαν τα καθίσματα και έμεινε μόνο αυτό του οδηγού ενώ τοποθετήθηκε κλωβός ασφαλείας. Εξωτερικά το στοιχεία που τραβάνε το μάτι είναι η τεραστίων διαστάσεων ρυθμιζόμενη αεροτομή, το bodykit, ο μεγάλος διαχύτης αλλά και το splitter στον μπροστινό προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο τετρακύλινδρος turbo κινητήρας που «φοράνε» τα Clubman και Countryman, αποδίδει 306 PS και 450 Nm ροπής ενώ συνδυάζεται με 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic. Προφανώς οι παρεμβάσεις έφτασαν και στο σύστημα της εξάτμισης όπου επιλέχθηκε ένα αγωνιστικό σύνολο ενώ το σύστημα πέδησης προήλθε από τη «μαμά» εταιρεία BMW.

Η Bulldog Racing διάλεξε το κόκκινο και το λευκό για χρωματισμό θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τα αγωνιστικά της φίρμας που μεσουράνησαν τη δεκαετία του ’60. Άξιο αναφοράς είναι πως η ομάδα ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στη μετατροπή του Mini Cooper μόλις επτά μήνες πριν και οι μηχανικοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να είναι έτοιμο για τον αγώνα στο Nurburgring, ελπίζοντας να βρεθούν σε μία από τις θέσεις του βάθρου.