Audi: Πρώτη εμφάνιση για την επόμενη γενιά του Q7 (photos)


Το Audi Q7 ετοιμάζεται να δεχθεί νέο facelift μέχρι το τέλος του έτους, ωστόσο ήδη ξεκίνησαν οι δοκιμές για την επόμενη γενιά του. Δείτε τις πρώτες αλλαγές.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 19/11/2023

Γνωρίζουμε εδώ και πολλούς μήνες ότι η Audi ετοιμάζεται να ανανεώσει για δεύτερη φορά τη 2η γενιά του Q7. Έχοντας παρουσιαστεί το 2015 και δεχθεί πρώτο facelift το 2019, αναμένουμε μέχρι το τέλος του 2023 να αποκαλυφθεί η νέα αναβάθμισή της.

Στο παρελθόν σάς έχουμε παρουσιάσει δύο πακέτα «κατασκοπευτικών» φωτογραφιών από πρωτότυπα να δοκιμάζονται στα χιόνια. Τη δεύτερη φορά, μάλιστα, με λιγότερο καμουφλάζ, με αποτέλεσμα να είναι εμφανείς σε μεγαλύτερο βαθμό οι σχεδιαστικές αλλαγές που θα προκύψουν.

Ωστόσο, οι συνεργάτες μας εντόπισαν πριν από λίγες μέρες ένα νέο Q7 στους δρόμους των Άλπεων, το οποίο έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για ένα αυτοκίνητο δοκιμών για την επόμενη γενιά του SUV. Και μην ξεχνάμε ότι πιθανότατα θα πρόκειται για ένα από τα τελευταία θερμικά μοντέλα της γερμανικής φίρμας.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα στάδιο στο οποίο η νέα πλατφόρμα δοκιμάζεται με ένα ελαφρώς τροποποιημένο αμάξωμα του τρέχοντος μοντέλου. Ωστόσο, μπορούμε να δούμε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δοκιμών διαθέτει φαρδύτερα φτερά, κάτι που σημαίνει ότι περιμένουμε ένα πιο μεγάλο μετατρόχιο, αλλά και μια τροποποιημένη μάσκα για καλύτερη ψύξη του κινητήρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 3η γενιά του Q7 θα διαθέτει πλούσια γκάμα κινητήρων, στην οποία θα περιλαμβάνονται ήπια υβριδικά αλλά και plug-in hybrid σύνολα. Συν τοις άλλοις, οι συνεργάτες μας αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να αποτελέσει και τη βάση για ένα ακόμα μεγαλύτερο μοντέλο (Q9), προορισμένο για τις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας.

Μάλιστα, είχαν τη δυνατότητα να τραβήξουν και φωτογραφία από το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Παρά την ύπαρξη των καλυμμάτων, το ανανεωμένο ταμπλό και η μεγάλη κεντρική οθόνη αποτελούν σαφή διαφοροποίηση από τη διάταξη διπλής οθόνης στο τρέχον μοντέλο. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον μινιμαλιστικό επιλογέα ταχυτήτων του αυτοκινήτου δοκιμής, σε σχέση με αυτόν της υπάρχουσας γενιάς.

Από τη στιγμή που περιμένουμε το νέο facelift να αποκαλυφθεί μέχρι το τέλος του έτους, ίσως η Audi να προχωρήσει στην παρουσίαση ενός πρωτότυπου της νέας γενιάς στα μέσα του 2024, ώστε να φτάσουμε σε παγκόσμια πρεμιέρα στα τέλη του 2025. Άλλωστε, η Audi έχει τονίσει ότι από το 2026 θα παρουσιάζει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tο Audi Q6 Sportback e-tron «επανεμφανίζεται» μετά από 1 χρόνο - Τα νέα στοιχεία του (photos)

Το «κύκνειο άσμα» του Audi R8 έρχεται με μια νόμιμη για το δρόμο έκδοση GT3 (photos)

To Audi A6 Avant e-tron δείχνει την τελική του σχεδίαση - Οι διαφορές με το concept (photos)