Tο Audi Q6 Sportback e-tron «επανεμφανίζεται» μετά από 1 χρόνο - Τα νέα στοιχεία του (photos)


Μπορεί η Audi να έχει αποκαλύψει... σχεδόν τα πάντα για το νέο Q6 e-tron, ωστόσο η Sportback εκδοχή του παρέμενε για σχεδόν 1 χρόνο «κρυμμένη»!

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 11/11/2023

Η Audi ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο Q6 e-tron. Διάφοραπρωτότυπά του έχουν εντοπισθεί τους προηγούμενους μήνες να δοκιμάζονται, ενώ και η ίδια η γερμανική φίρμα παρουσίασε καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της πρωτότυπης εκδοχής του στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού, ενώ στις αρχές του Σεπτεμβρίου αποκάλυψε και το εσωτερικό του.

Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η νέα προσθήκη στην γκάμα δε θα διατίθεται μόνο στην κλασική έκδοση SUV, αλλά θα έχει και την πιο sport σχεδιαστική εκδοχή της, την Sportback. Η Audi, όμως, είχε καταφέρει να κρατήσει «κρυφή» τη συγκεκριμένη παραλλαγή αμαξώματος, καθώς οι τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της χρονολογούνται πριν από ένα χρόνο, στις αρχές των χειμερινών δοκιμών.

Πλέον, οι συνεργάτες μας κατάφεραν να εντοπίσουν ένα πρωτότυπο και μας προμήθευσαν με νέες λήψεις, τις οποίες σας παρουσιάζουμε. Το αυτοκίνητο δοκιμής έχει έντονο καμουφλάζ, ωστόσο στο πίσω μέρος μπορούμε να δούμε πλήρως τα φωτιστικά σώματα, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους καλύπτοντας όλο το πλάτος του αμαξώματος. Επιπλέον, στο εμπρός μέρος και τα φώτα ημέρας είναι εκτεθειμένα.

Ουσιαστικά, η Sportback έκδοση στα υπάρχοντα μοντέλα της Audi διαφοροποιείται από την κεκλιμένη, στα όρια του… coupe, σχεδίαση-σβήσιμο της γραμμής οροφής αλλά και της ουράς. Στο εμπρός τμήμα, δεν υπάρχουν αλλαγές.

Έτσι, παρά την ύπαρξη του έντονου καμουφλάζ, μπορούμε να περιμένουμε μια φαρδιά κλειστή μάσκα στο εμπρός μέρος, με τους προβολείς να είναι τοποθετημένοι σχετικά χαμηλά.

Όσο για το εσωτερικό, από την πρόσφατη αποκάλυψη της καμπίνας του «κανονικού» Q6 e-tron περιμένουμε την ύπαρξη τριών οθονών: Ψηφιακό πίνακα οργάνων 11,9 ιντσών, σύστημα infotainment 14,5 ιντσών και οθόνη 10,9 ιντσών για τον συνοδηγό.

Τα νέα Audi Q6 e-tron και Sportback θα βασίζονται στην πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE) πάνω στην οποία θα «πατάει» και η νέα ηλεκτρική Porsche Macan. Αναμένουμε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός και σε όλους τους τροχούς, μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 100 kW και αποδόσεις ισχύος από 375 PS έως και 510 PS για τις πιο σπορ εκδόσεις SQ6.

Το ντεμπούτο του νέου Audi Q6 Sportback e-tron αναμένεται εντός του 2024, αφού πρώτα προηγηθεί η αποκάλυψη της «βασικής» έκδοσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκλειστικό: Μεγάλος όμιλος κάνει «απόβαση» με πρωτότυπα για εξέλιξη στην Ελλάδα (photos)

Το «κύκνειο άσμα» του Audi R8 έρχεται με μια νόμιμη για το δρόμο έκδοση GT3 (photos)

To Audi A6 Avant e-tron δείχνει την τελική του σχεδίαση - Οι διαφορές με το concept (photos)