Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από το νέο Volkswagen Golf GTI (photos)


Για πρώτη φορά έχουμε στη διάθεσή μας κατασκοπευτικές φωτογραφίες της τελευταίας θερμικής έκδοσης του δημοφιλέστατου μοντέλου.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 5/10/2023

Για το μέλλον του Volkswagen Golf έχουν ειπωθεί πάρα πολλά εδώ και πολλούς μήνες, αλλά γνωρίζουμε την τύχη του. Επίσημα, η γερμανική φίρμα έχει τονίσει ότι η 8η γενιά του θα λάβει μια σημαντική αναβάθμιση το 2024, που θα είναι η τελευταία ως θερμικό μοντέλο.

Στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού σάς είχαμε παρουσιάσει κατασκοπευτικές φωτογραφίες από την plug-in hybrid έκδοση GTE να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους και πλέον ήρθε η σειρά για τη facelift εκδοχή του GTI, η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά.

Οι αλλαγές μπορεί να είναι περιορισμένες σε σχέση με το τρέχον μοντέλο, αλλά είναι εμφανείς. Διαθέτει νέα πιο λεπτά φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος και πίσω φώτα με νέα γραφικά. Επιπλέον, το κόκκινο σιρίτι στην κορυφή της μάσκας φαίνεται τώρα ότι «ενώνει» τους δύο προβολείς, όπως συμβαίνει στο GTI Clubsport των 300 PS.

Επανασχεδιασμένος είναι και ο εμπρός προφυλακτήρας, αλλά η μαύρη λωρίδα στις εξωτερικές γωνίες είναι παραπλανητική, στο πλαίσιο του διακριτικού και προσεκτικά τοποθετημένου καμουφλάζ. Η πραγματική σχεδίασή του παραπέμπει και πάλι στο GTI Clubsport. Επιπλέον, πιο «επιθετική» είναι η σχεδίαση των αεραγωγών.

Αυτή τη φορά δεν είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε φωτογραφίες από το εσωτερικό του νέου Golf, αλλά από προηγούμενη «συνάντηση» των συνεργατών μας μαζί του είχαμε δει την καμπίνα, με τα νέα κουμπιά και τη μεγάλη οθόνη 15 ιντσών του συστήματος infotainment, η οποία έχει ήδη τοποθετηθεί στα νέα Passat και Tiguan.

Κάτω από το καπό του, αναμένεται να βρίσκεται μια βελτιωμένη έκδοση του τετρακύλινδρου κινητήρα TSI 2,0 L των 245 PS και 370 Nm, ενώ δεν αποκλείεται να αποκτήσει υβριδική τεχνολογία.

Η παρουσίαση του νέου Volkswagen Golft GTI αναμένεται στις αρχές του 2024.