Εξαντλητικές δοκιμές για το MINI Countryman στη Λαπωνία (photos)


Το καμουφλάζ προσπαθεί να κρύψει τις τελευταίες σχεδιαστικές λεπτομέρειες, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν απέχουμε πολύ από την επίσημη παρουσίασή του.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 15/1/2023

Η επόμενη γενιά του MINI Countryman συνεχίζει τις δοκιμές της και αυτή την περίοδο τα πρωτότυπα βρίσκονται στη Λαπωνία, απ’ όπου εξασφαλίσαμε τις τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

Η εξέλιξή του κρατά εδώ και πολλούς μήνες και όλα δείχνουν ότι δεν απέχουμε αρκετά από την παρουσίασή του. Ωστόσο, το καμουφλάζ κρύβει τις λεπτομέρειες της τελικής σχεδίασης, αν και μπορούμε να διακρίνουμε ότι τόσο εμπρός όσο και πίσω, το συγκεκριμένο πρωτότυπο φορά τα φώτα παραγωγής.

Σε αυτή την παρτίδα φωτογραφιών δεν είχαμε τη δυνατότητα πρόσβασης στο εσωτερικό του, αλλά γνωρίζουμε από προηγούμενες λήψεις ότι θα υπάρχει ένας μικρός οβάλ ψηφιακός πίνακας οργάνων πίσω από το τιμόνι, την ώρα που η μεγάλη, κεντρική, κυκλική οθόνη αφής για τις λειτουργίες του συστήματος infotainment παρέμεινε καλυμμένη.

Οι λεπτομέρειες του συστήματος μετάδοσης κίνησης παραμένουν ένα μυστήριο. Μια ματιά στον πίσω προφυλακτήρα του συγκεκριμένου Mini δεν αποκαλύπτει καμία απόληξη εξάτμισης, σε αντίθεση με τα προηγούμενα πρωτότυπα. Ωστόσο, δεν πρόκειται για το αμιγώς ηλεκτρικό Aceman, καθώς στο αυτοκίνητο λείπουν τα αυτοκόλλητα «Ηλεκτρικό όχημα» που εμφανίζονται συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ δείχνει και αρκετά διαφορετικό.

Το νέο Countryman αναμένεται να είναι εφοδιασμένο με διάφορες επιλογές κινητήρων, παρόμοιες με τη τρέχουσα έκδοση που διαθέτει και plug-in hybrid σύνολο. Ωστόσο, το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα FAAR που υποστηρίζει και τη νέα BMW X1 και τα δύο θα πρέπει να μοιράζονται ορισμένα κινητήρια σύνολα.

Η παρουσίασή του δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά, σίγουρα αναμένεται εντός του 2023.