Η νέα BMW 3.0 CSL Hommage επιστρέφει στο Nurburgring


Η επετειακή έκδοση της CSL βρίσκεται προ των πυλών και θα είναι διαθέσιμη μόνο για 50 τυχερούς. Νέες φωτογραφίες και περισσότερα στοιχεία για το γερμανικό κουπέ.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ: CARPIX
  • 26/7/2022

Ένα μήνα αφότου η BMW 3.0 CSL Hommage έκανε καμουφλαρισμένη το ντεμπούτο της στη Γερμανία, το μοντέλο που βασίζεται στην M4 με περιορισμένη παραγωγή 50 μονάδων υποβλήθηκε σε δοκιμές στην πίστα του Nürburgring, όπου οι μηχανικοί της BMW προσθέτουν τις τελευταίες πινελιές πριν από την μεγάλη αποκάλυψή του.

Το πρωτότυπο διατηρεί το πολύχρωμο καμουφλάζ του με φωτογραφίες εμβληματικών μοντέλων της BMW από το παρελθόν και το παρόν, ως φόρο τιμής στην 50η επέτειο της BMW M. Ωστόσο, το καμουφλάζ δεν μπορεί να κρύψει τις γραμμές του μοναδικού αμαξώματος, εμπνευσμένο από την ομολογουμένως όμορφη ιδέα από το 2015 και το υπέροχο πρωτότυπο 3.0 CSL από τη δεκαετία του '70.

Οι νέες κατασκοπευτικές λήψεις μας δίνουν μια καλύτερη εικόνα για την εξωτερική σχεδίαση που διαχωρίζει την 3.0 CSL Hommage από το αδερφάκι του, την M4. Τα μπροστινά και πίσω φτερά φαίνονται φαρδύτερα, η ανάρτηση δείχνει χαμηλωμένη, ενώ μοναδικά χαρακτηριστικά όπως η διαφορετική μάσκα, οι πιο σπορ εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, οι πιο λεπτές μονάδες φωτισμού LED και η ενσωματωμένη πίσω αεροτομή διασφαλίζουν ότι αυτή η BMW δεν θα περάσει απαρατήρητη.

H BMW 3.0 CSL Hommage θα βασίζεται στην πρόσφατα αποκαλυφθείσα M4CSL, την πιο σκληροπυρηνική παραλλαγή του μοντέλου μέχρι σήμερα. Ωστόσο, η ειδική περιορισμένης παραγωγής έκδοση θα μπορούσε να αποκτήσει μια πιο ισχυρή έκδοση του εξακύλινδρου κινητήρα 3,0 λίτρων twin-turbo, που φημολογείται ότι αποδίδει μεταξύ 560-600 ίππων. Η ισχύς θα αποστέλλεται στον πίσω άξονα μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων όπως επιβεβαιώνεται από την BMW.

Αναμένουμε επίσης μια ακόμη πιο εστιασμένη στην πίστα ρύθμιση της ανάρτησης, πιο δυνατά φρένα και επιπλέον μέτρα εξοικονόμησης βάρους. Αυτά τα χαρακτηριστικά μαζί με το ανανεωμένο αμάξωμα θα μπορούσαν να μειώσουν μερικά δευτερόλεπτα από το χρόνο της M4 CSL στο Nürburgring  των 7′ 20,206″, που είναι αυτή τη στιγμή η ταχύτερη μεταξύ όλων των μοντέλων BMW.

Η βαυαρική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η BMW 3.0 CSL Hommageθα κάνει το ντεμπούτο της πριν από το τέλος του έτους. Αυτό που μένει να δούμε, εκτός από το αμάξωμα και τις επιδόσεις του, είναι φυσικά η τιμή. Θα είναι χωρίς αμφιβολία αντάξια ενός αυτοκινήτου επιδόσεων, ιδίως εάν επιβεβαιωθεί η περιορισμένη σειρά παραγωγής των 50 αντιτύπων.