Η νέα BMW X3 «αποκαλύπτει» περισσότερα στοιχεία, σε δύο διαφορετικές εκδόσεις (photos)


Το καμουφλάζ έχει υποχωρήσει ελαφρώς και μπορούμε να δούμε περισσότερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως τα νέα φώτα παραγωγής.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 11/9/2023

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες μέρες από την τελευταία φορά που είχαμε στη διάθεσή μας «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες από την επόμενη γενιά της BMW X3.

Τότε, οι συνεργάτες μας είχαν εντοπίσει δύο πρωτότυπα πάνω σε όχημα μεταφοράς αυτοκινήτων, τα οποία «φορούσαν» τα φώτα παραγωγής. Ωστόσο, λόγω της θέσης που είχαν, δεν ήταν εύκολο να φανούν πολλές λεπτομέρειες.

Πλέον, έχουμε στη διάθεσή μας νέο πακέτο φωτογραφιών και πάλι από δύο αυτοκίνητα εξέλιξης του SUV και αυτή τη φορά δοκιμάζονται σε δημόσιους δρόμους, φέροντας ελαφρώς λιγότερο καμουφλάζσε σχέση με το παρελθόν. Έτσι, ήταν εφικτό να φανούν λίγες λεπτομέρειες ακόμα από τη σχεδίαση.

Αμφότερα τα πρωτότυπα έχουν το αμάξωμα παραγωγής, ωστόσο πρόκειται για δύο διαφορετικές εκδόσεις. Αυτό καταδεικνύουν οι διαφορές στους τροχούς και τις δαγκάνες των φρένων, με το ένα πρωτότυπο (πινακίδα «4072») να έχει μεγαλύτερες ζάντες και κόκκινες δαγκάνες, κάτι που παραπέμπει σε έκδοση M-Sport.

Ωστόσο, το καμουφλάζ ήταν τέτοιο που δεν ήταν εφικτό να φανούν οι εξατμίσεις, ενώ από παλιότερες κατασκοπευτικές φωτογραφίες ξέρουμε ότι η έκδοση M40i (που δεν αποκλείεται να μετονομαστεί σε M50i) διαθέτει τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Η συνολική σχεδίαση μοιάζει να ακολουθεί τη γενική φιλοσοφία της γερμανικής φίρμας, βασισμένη στην πλατφόρμα CLAR. Ωστόσο αυτό μάλλον θα αφορά μόνο τις θερμικές εκδόσεις, καθώς η επόμενη iX3 αναμένεται να βασιστεί στη νέα Neue Klasse. Στο μπροστινό μέρος φαίνονται τα φώτα ημέρας LED σε σχήμα μπούμερανγκ στο ίδιο πνεύμα με τις ανανεωμένες X5 και X6. Στο πλάι, παρά το καμουφλάζ, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι θα υπάρχουν χωνευτές χούφτες θυρών για καλύτερη ροή αέρα.

Στο πίσω μέρος, το μοτίβο «X» που είδαμε στα γραφικά της νέας X5 έχει ερμηνευτεί εκ νέου για την επόμενης γενιάς X3. Αν και αυτή τη φορά δεν έχουμε στη διάθεσή μας φωτογραφίες από το εσωτερικό, γνωρίζουμε από προηγούμενες λήψεις ότι θα υπάρχει η τελευταία έκδοση της ενιαίας κυρτής οθόνης, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη του συστήματος infotainment.

Η παρουσίαση της νέας BMW X3 αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2024.