Η Porsche 911 GTS facelift δείχνει τον «άγριο» χαρακτήρα της με το νέο αεροδυναμικό πακέτο (photos)


Η αυξημένη ποσότητα καμουφλάζ δεν μπορεί να κρύψει τις πρόσφατες αλλαγές στη διαδικασία εξέλιξης του υβριδικού sportscar.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 25/9/2023

Μία από τις διάφορες εκδοχές της νέας Porsche 911 είναι και η GTS, την οποία οι συνεργάτες μας έχουν ήδη εντοπίσει δύο φορές στο παρελθόν. Την τελευταία, ήταν στο πλαίσιο χειμερινών δοκιμών στα χιόνια, στις αρχές του περασμένου Απριλίου.

Πλέον, έχουμε στη διάθεσή μας ένα νέο κατασκοπευτικό πακέτο φωτογραφιών, με την ταυτότητα της facelift έκδοσης της γενιάς 992, που θα είναι γνωστή ως 992.2 να προδίδεται κυρίως από τη ζάντα που διαθέτει μόνο ένα, κεντρικό, μπουλόνι.

Βέβαια, κάτι ανάλογο ισχύει και στην περίπτωση των 911 GT και Turbo S, ωστόσο οι συνεργάτες μας εκτιμούν ότι πρόκειται για την τρίτη συνάντησή τους με την GTS, η οποία φέρει υβριδικό κινητήριο σύνολο, όπως προδίδει το κίτρινο αυτοκόλλητο στο πίσω τζάμι. Επιπλέον, σε σχέση με την Turbo, δεν έχει τις πλευρικές εισαγωγές αέρα, ενώ τόσο το καπό όσο και το εμπρός μέρος διαφοροποιούνται από αυτά της GT3.

Το είδος της υβριδικής τεχνολογίας δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό από την Porsche, οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε για να μάθουμε τις λεπτομέρειες. Σίγουρα θα περιμένουμε ισχύ μεγαλύτερη από τους 480 PS της υπάρχουσας GTS, με τον 6κύλινδρο twin-turbo κινητήρα των 3,0 L. Πάντως, δε φαίνεται να πρόκειται για PHEV κινητήριο σύνολο, όπως αυτά που περιμένουμε στη νέα Panamera.

Το καινούριο που διαθέτει το συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι το αεροδυναμικό πακέτο που του δίνει μια πιο «επιθετική» όψη. Αυτό επικεντρώνεται στις πιο φαρδιές και χαμηλότερα τοποθετημένες γρίλιες, στην κεντρική εισαγωγή αέρα που πλέον δε διαθέτει τους αισθητήρες για τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης αλλά και τη νέα πίσω αεροτομή.

Στο πίσω μέρος, άλλωστε, αυτή είναι που δεσπόζει, καθώς πολλά από τα υπόλοιπα σημεία είναι καμουφλαρισμένα με μαύρη ταινία και μοιάζουν πολύ με αυτά από το αυτοκίνητο δοκιμής του προηγούμενου πακέτου φωτογραφιών.

Στο εμπρός μέρος, διατηρούνται τα φωτιστικά σώματα παραγωγής αλλά και πάλι οι ταινίες του καμουφλάζ είναι έντονες και «επεκτείνονται» και στον προφυλακτήρα.

Η παρουσίαση της νέας Porsche 911 GTS δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα και προς τα τέλη του 2023.