Η πρώτη ηλεκτρική Porsche 718 Boxster μάς δείχνει τα φώτα παραγωγής (photos)


Μετά την αποκάλυψη του εσωτερικού, ήρθε η ώρα και για περισσότερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες του εξωτερικού της ολοκαίνουριας Porsche 718 Boxster EV.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 10/10/2023

Η πρώτη ηλεκτρική Porsche 718 Boxster αναμένεται να παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2024, με αποτέλεσμα να φτάσει στις αγορές εντός του 2025. Οι δοκιμές εξέλιξής της συνεχίζονται εδώ και πολλούς μήνες και αυτή τη φορά υπάρχει μια σημαντική προσθήκη: Τα φώτα παραγωγής.

Πριν από περίπου ένα μήνα σάς είχαμε παρουσιάσει φωτογραφίες από το εσωτερικό της, με τις χρήσιμες πληροφορίες που μας έδινε ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Επιπλέον, αποκτήσαμε και μια πρώτη εικόνα για τη διάταξη κουμπιών και χειριστηρίων της κεντρικής κονσόλας.

Πλέον, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην εξωτερική σχεδίαση. Μπορεί το καμουφλάζ να παραμένει έντονο – με «έξυπνες» ταινίες/αυτοκόλλητα στο χρώμα του αμαξώματος, αλλά η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων παραγωγής, είναι εμφανής και συμβαίνει για πρώτη φορά.

Στο εμπρός τμήμα δεν αποτελεί έκπληξη η παρουσία των νέων LED DRL με τις τέσσερις μικρές οριζόντιες «παύλες» και έτσι δεν αποκλείεται η Porsche να εφοδιάζει το μοντέλο με τους νέους προβολείς LED matrix, που μπορούν να φωτίζουν σε απόσταση έως 600 m.

Στο πίσω μέρος, το καμουφλάζ «επεμβαίνει» και στα φωτιστικά σώματα, ωστόσο μπορούμε να καταλάβουμε ότι έχουν τη μορφή διπλής, λεπτής, οριζόντιας μπάρας πλήρους πλάτους. Το χαρακτηριστικό, πάντως, που παραμένει - και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα - είναι η κεντρική απόληξη της εξάτμισης, η οποία, ασφαλώς, είναι ψεύτικη από τη στιγμή που πρόκειται για EV.

Σε άλλα σημεία του αμαξώματος φαίνεται ότι υπάρχει συνδυασμός παλιών και νέων κομματιών. Τα στοιχεία του καμουφλάζ δεν επιτρέπουν να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την τελική σχεδίαση και μένουν αρκετά ερωτηματικά, όπως για παράδειγμα αν θα διατηρηθούν οι παραδοσιακοί πλευρικοί αεραγωγοί της Boxster, που δεν είναι απαραίτητοι για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Από παλιότερες κατασκοπευτικές λήψεις γνωρίζουμε ότι η νέα ηλεκτρική Boxster θα διαθέτει και εμπρός χώρο αποσκευών, ενώ αναμένουμε αρκετές επιλογές σε επίπεδο μπαταριών και κινητήρων. Οι βασικές εκδόσεις θα είναι πισωκίνητες, ωστόσο θα υπάρχουν και τετρακίνητες.

Το λανσάρισμα της ηλεκτρικής 718 Boxster δε σημαίνει την απόσυρση των θερμικών εκδόσεων, καθώς η Porsche έχει επισημάνει ότι θα διατηρηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα η ταυτόχρονη διάθεσή τους.