Ο διάδοχος του Volkswagen Tiguan Allspace έρχεται με νέο όνομα και 7 θέσεις (photos)


Μετά την παρουσίαση της 3ης γενιάς του Tiguan, η Volkswagen ετοιμάζει τη νέα 7θέσια έκδοσή του. Δείτε τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 2/3/2024

Στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, η Volkswagen παρουσίασε την 3η γενιά του Tiguan, για το οποίο μάθαμε τις τιμές των εκδόσεών του στη Γερμανία, αρχικά για τις ήπια υβριδικές και πετρελαιοκίνητες παραλλαγές και στη συνέχεια για τις plug-in hybrid.

Έτσι, αυτό που αναμενόταν ήταν και η ανανέωση της 7θέσιας έκδοσης του πετυχημένου SUV, που είναι γνωστή με το όνομα Tiguan Allspace, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Και το λέμε αυτό καθώς στην Κίνα, διατίθεται με άλλο όνομα, ως Tayron.

Πριν από αρκετούς μήνες, η Volkswagen είχε ανακοινώσει ότι «ξεκινώντας από το 2025, το μοντέλο που θα διαδεχθεί το Tiguan Allspace θα κατασκευάζεται στο βασικό εργοστάσιο της φίρμας, στο Volfsburg». Έκτοτε υπάρχει η αίσθηση ότι με την έλευσή του, το νέο 7θέσιο SUV δε θα διατηρήσει το τρέχον όνομά του, αλλά θα διατίθεται και στην Ευρώπη ως Tayron.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν για πρώτη φορά δύο πρωτότυπα να δοκιμάζονται στα χιόνια και το συμπέρασμα είναι ότι, ανεξαρτήτως του ονόματος που θα έχει, ο διάδοχος του 7θέσιου SUV δε μοιάζει με τις φωτογραφίες που διέρρευσαν από πατέντες στην Κίνα για το επόμενο Tayron.

Παρόλο που η γερμανική φίρμα έχει τοποθετήσει το καμουφλάζ με τέτοιο τρόπο ώστε αμφότερα τα αυτοκίνητα δοκιμών να μοιάζουν με το υπάρχον Tiguan Allspace, είναι εμφανής η διαφορά, στο πλάι, με το κινέζικο Tayron, ειδικά με το παράθυρο μετά την κολόνα C που δείχνει σαφώς μεγαλύτερο.

Εμπρός υπάρχουν αλλαγές στα φωτιστικά σώματα, που είναι λεπτότερα, ενώ οι Γερμανοί κρύβουν τη σχεδίαση του προφυλακτήρα, με το καμουφλάζ να τον κάνει να μοιάζει ίδιος με αυτόν της τρέχουσας έκδοσης. Παρόλα αυτά, το κάτω τμήμα της μάσκας, σε σχήμα τραπεζίου, δείχνει ελαφρώς μεγαλύτερο.

Ωστόσο, τόσο στο εσωτερικό, όσο και από πλευράς μηχανικών μερών, το 7θέσιο SUV αναμένεται να ακολουθήσει τα χνάρια του νέου 5θέσιου Tiguan που παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες, με την πλήρη γκάμα κινητήριων συνόλων και τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις.

Το νέο 7θέσιο Volkswagen Tayron/Tiguan Allspace αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024 και να φτάσει στις αγορές το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκέψεις για επιστροφή του VW Scirocco ως ηλεκτρικό σπορ coupe

Νέο, επετειακό Volkswagen Golf με... αλμυρή τιμή (photos)

Volkswagen: Πρώτη αποκάλυψη για το κορυφαίο Golf R (photos)