Νέο, επετειακό Volkswagen Golf με... αλμυρή τιμή (photos)


Η Volkswagen γιορτάζει τα 50 χρόνια του Golf με μια νέα, περιορισμένης παραγωγής έκδοση στη γκάμα του δημοφιλούς μοντέλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: VOLKSWAGEN AG
  • 16/2/2024

Οι προπαραγγελίες για το νέο Volkswagen Golf που παρουσιάστηκε πριν μερικές εβδομάδες έχουν ξεκινήσει στην Ευρώπη, με τους Γερμανούς να προσθέτουν ακόμη μία, εορταστική έκδοση του μοντέλου στους καταλόγους τους. Πρόκειται για την έκδοση Edition 50, με την οποία γιορτάζουν τα 50 χρόνια και τις 37 εκατ. μονάδες από την πρεμιέρα του δημοφιλούς hatchback το 1974.

Η εν λόγω εκδοχή του Golf βασίζεται στο κορυφαίο trim της γκάμας του, Style. Έχουν γίνει ορισμένες στυλιστικές προσθήκες, όπως για παράδειγμα τα σήματα '50' στις Β κολόνες, όπως και λογότυπα 'Edition 50' στα μαρσπιέ των θυρών και το τιμόνι. Εκτός αυτού, έχουν τοποθετηθεί Leeds ζάντες κράματος 18 ιντσών, μπάρα φωτός LED στη γρίλια και φιμέ πίσω παρμπρίζ.

Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται η οθόνη 12,9 ιντσών για τον χειρισμό του συστήματος infotainment Discover, το οποίο προσφέρει πλοήγηση, πρόσβαση στο όχημα χωρίς κλειδί, προσωπικό βοηθό με ενσωματωμένο το ChatGPT, όπως και ποικίλες επιλογές οδηγικών προφίλ. Το πακέτο Plus προσθέτει επίσης πανοραμική ηλιοροφή, head-up display και τα αναβαθμισμένα φωτιστικά σώματα IQ. Light Matrix.

Όντας βασισμένη στο Style trim, η έκδοση Edition 50 φέρει έναν από τους δύο κινητήρες του 1,5 L που είναι διαθέσιμοι. Τον TSI, που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, κι τον ήπια υβριδικό eTSI, με το DSG των 7 σχέσεων. Αμφότεροι αποδίδουν 150 PS. Στις υπόλοιπες εκδόσεις, οι αγοραστές θα έχουν ακόμη δύο επιλογές, των οποίων η ισχύς φτάσει τους 116 PS: Τον 1,0 TSI με το ίδιο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο της πρώτης εκδοχής, και τον εξηλεκτρισμένο 1,0 eTSI με το DSG 7 σχέσεων.

Εκτός αυτού, η Volkswagen ανακοίνωσε τις τιμές του νέου μοντέλου, τόσο για τη συμβατική έκδοση, όσο και για την Edition 50. Το «απλό» Golf ξεκινά από τα 27.180 ευρώ στη Γερμανία, ενώ αντίστοιχα, η τιμή εκκίνησης για το Golf Variant είναι τα 28.280 ευρώ. Όσο για την ειδική έκδοση Edition 50, ξεκινά από τα 37.820 ευρώ, αφού προσφέρεται αποκλειστικά με τους μεγαλύτερους κινητήρες χωρητικότητας 1,5 L.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι θα μοιάζει το νέο VW Golf GTI (photos)

Δείτε ένα VW Golf GTI Clubsport να «πιάνει» τα 267 km/h στην Autobahn (video)

Η VW παίρνει σκούπα και καθαρίζει τη γκάμα των SUV – Ποιο μοντέλο δεν θα ανανεωθεί