Σκέψεις για επιστροφή του VW Scirocco ως ηλεκτρικό σπορ coupe


Η διαρροή έγινε από υψηλόβαθμο στέλεχος της VW σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα τετραπλό πρότζεκτ που περιλαμβάνει, εκτός από το Scirocco, μία Porsche , ένα Cupra και ένα Audi TT.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: VOLKSWAGEN AG
  • 21/2/2024

Η Volkswagen εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναφέρει το Scirocco ως ένα ηλεκτρικό σπορ μοντέλο που θα έχει επιρροές από τη δεκαετία του '70.

Υψηλά ιστάμενο πρόσωπο εντός του ομίλου Volkswagen αποκάλυψε στο Autocar ότι πρόκειται για ένα τετραπλό πρότζεκτ που περιλαμβάνει, εκτός από το Scirocco, την τέταρτη γενιά της Porsche Boxster, την έκδοση παραγωγής του Cupra Dark Rebel και την τέταρτη γενιά του Audi TT, που επίσης φημολογείται ότι θα επιστρέψει ως EV.

Το ρεπορτάζ του βρετανικού μέσου αναφέρει ότι αν ο διευθύνων σύμβουλος, Thomas Schafer, εγκρίνει το εγχείρημα, το λανσάρισμα του Scirocco θα μπορούσε να γίνει πριν τα τέλη του 2028. Αν πράγματι περάσει στην παραγωγή, θα τοποθετηθεί πάνω από τη δεύτερη γενιά του ID.3 στην γκάμα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αναμένεται να βασιστεί σε μία τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας PPE, την οποία θα χρησιμοποιήσει κι η νέα Boxster που θα πωλείται στην αποκλειστικά ηλεκτρική της μορφή. Σύμφωνα με το Autocar, η πλατφόρμα θα μπορεί να υποστηρίξει διαφορετικά μήκη και πλάτη, όπως και διάταξη ενός ή δύο ηλεκτροκινητήρων, με την κίνηση στους μπροστινούς ή σε όλους τους τροχούς.

Έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε το μοντέλο να είναι όσο χαμηλότερο γίνεται. Αυτό θα επιτευχθεί με την τοποθέτηση της μπαταρίας στο κεντρικό τούνελ και πίσω από την καμπίνα, όπως θα γινόταν σε ένα θερμικό όχημα με κεντρομήχανη διάταξη.

Όσο για την ισχύ του, το άκρως ανανεωμένο κι αμιγώς ηλεκτρικό Scirocco θα φτάνει τους 300 ίππους, στην έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ θα αγγίζει τους 400 ίππους, με τον διπλό ηλεκτροκινητήρα. Η τελευταία έκδοση ίσως είναι η επαναφορά του Scirocco R, το οποίο πωλούνταν από το 2009 έως το 2017 με έναν turbo τετρακύλινδρο κινητήρα.

Για το πρότζεκτ μίλησε κι ο Andreas Mindt, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Volkswagen, ο οποίος αναφέρθηκε στο αρχικό σχέδιο του Scirocco, επιμέλειας του θρυλικού Giorgetto Giugiaro:

«Το Scirocco ήταν από τα πρώτα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν μία καθαρή και χαμηλή γραμμή, προκειμένου να βελτιώσει την εμφάνισή του και να το κάνει να μοιάζει χαμηλότερο. Είναι ένα στυλιστικό τρικ για να μειώσουμε τον όγκο κι έχει ως αποτέλεσμα μία πιο ισχυρή και σπορτίφ στάση. Αυτό είναι το μυστικό για να κάνεις ένα αυτοκίνητο ελκυστικό, ένα στυλάτο αυτοκίνητο που ο καθένας θα ήθελε να οδηγήσει.»

Πηγή: Autocar

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο, επετειακό Volkswagen Golf με... αλμυρή τιμή (photos)

Volkswagen: Πρώτη αποκάλυψη για το κορυφαίο Golf R (photos)

Η Volkswagen καθυστερεί την παραγωγή του ID.2 – Πότε έρχεται το EV των 25.000 ευρώ