Πρώτες φωτογραφίες του ανανεωμένου Hyundai i30 Fastback N (photos)


Η «καυτή» έκδοση προδίδει την ταυτότητά της από συγκεκριμένα «επιθετικά» σχεδιαστικά χαρακτηριστικά - Δείτε τα νέα στοιχεία που διαθέτει.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 28/10/2023

Εδώ και αρκετούς μήνες γνωρίζουμε ότι η Hyundai ετοιμάζεται να «φρεσκάρει» την 3η γενιά του i30, η οποία παρουσιάστηκε το 2016 και δέχθηκε ένα πρώτο facelift το 2020.

Σάς έχουμε ήδη παρουσιάσει πρωτότυπα της hatchback έκδοσης, της Fastback αλλά και της station wagon (Tourer), ενώ στα μέσα του καλοκαιριού οι συνεργάτες μας εντόπισαν και την «καυτή» έκδοση N, σε αμάξωμα hatchback.

Πλέον, έχουμε στη διάθεσή μας, για πρώτη φορά, φωτογραφίες από την παραλλαγή επιδόσεων N αλλά σε αμάξωμα Fastback. Όπως συμβαίνει και με την compact εκδοχή, η ανανέωση του εμπρός τμήματος περιλαμβάνει νέα γραφικά για τους προβολείς, επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με διαφορετικής σχεδίασης εισαγωγές αέρα αλλά και καινούρια μάσκα.

Οι αναβαθμίσεις συνεχίζονται και στο πίσω μέρος, αλλά θα είναι μικρότερης έκτασης στον προφυλακτήρα αλλά και στα φωτιστικά σώματα, τα οποία θα διαθέτουν νέα γραφικά.

Η «ταυτότητα» της N έκδοσης αποκαλύπτεται από τα φρένα με τις κόκκινες δαγκάνες, τους μεγαλύτερους τροχούς και τις μεγάλες, στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης. Επιπλέον, κάτω από το έντονο καμουφλάζ του εμπρός τμήματος φαίνεται μία κόκκινη γραμμή να διατρέχει το κάτω μέρος του προφυλακτήρα.

Όσο για το κινητήριο σύνολο; Οι τρέχουσες N εκδόσεις του i30 με τον κινητήρα 2.0 T-GDi αποδίδουν 250 PS και 280 PS (Performance Package), με ροπή 353 Nm και 392 Nm, αντίστοιχα. Μένει να αποδειχθεί αν προκύψει κάποια μικρή «ενίσχυση», ιδίως σε περίπτωση που θα πρόκειται για τις τελευταίες θερμικές εκδόσεις N.

Η αποκάλυψη του νέου Hyundai i30 Fastback N αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024.