Πρώτη «εμφάνιση» για τη νέα γενιά του Peugeot 5008 (photos)


Το D-SUV της γαλλικής φίρμας προετοιμάζεται για να περάσει στην 3η γενιά του. Τι «μαρτυρά» η σχεδίαση των πρωτοτύπων που συναντήσαμε.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 30/8/2023

Η ανανέωση της γκάμας των SUV συνεχίζεται στην Peugeot. Πριν από λίγους μήνες, το 2008 «πέρασε» στη facelift εκδοχή του, ενώ σε λίγες μέρες - εντός του Σεπτεμβρίου - αναμένεται και η παρουσίαση του νέου 3008.

Έτσι, σειρά παίρνει το 5008. Το 7θέσιο SUV της γαλλικής φίρμας εξελίσσεται εδώ και αρκετό καιρό, αλλά για πρώτη φορά οι συνεργάτες μας συνάντησαν πρωτότυπα της 3ης γενιάς του D-SUV να δοκιμάζονται σε δημόσιους δρόμους και μάς έστειλαν τις αντίστοιχες κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

Όπως αναμενόταν, το καμουφλάζ είναι έντονο και καλύπτει το σύνολο, σχεδόν, των δύο αυτοκινήτων δοκιμής, με εξαίρεση το παρμπρίζ, τα εμπρός παράθυρα και ελάχιστα σημεία της μάσκας, του εμπρός προφυλακτήρα και των φωτιστικών σωμάτων στις δύο άκρες του αμαξώματος.

Ωστόσο, ακόμα και έτσι, μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι διατηρεί την τετραγωνισμένη όψη του και δεν μετατρέπεται σε coupe SUV, επιλογή, άλλωστε, που είναι χρήσιμη για την ύπαρξη χώρων για τους επιβάτες της (προαιρετικής) τρίτης σειράς καθισμάτων.

Από πλευράς κινητήριων συνόλων, ήδη το 5008 έχει αποκτήσει ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο, ωστόσο για την 3η γενιά αναμένεται πλήρης. Με άλλα λόγια και plug-in hybrid παραλλαγή αλλά και αμιγώς ηλεκτρικό e-5008, αν και αυτό θα ακολουθήσει χρονικά.

Τα συγκεκριμένα πρωτότυπα που σάς παρουσιάζουμε σήμερα είναι θερμικά, καθώς στο πίσω μέρος μπορεί κάποιος να διακρίνει μέρος του συστήματος της εξάτμισης.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, η παρουσίαση του νέου Peugeot 5008 αναμένεται όχι νωρίτερα από το καλοκαίρι του 2024.