Έτσι θα μοιάζει η τρίτη γενιά του Peugeot 3008 (photos)


Νέα σχεδίαση, νέας γενιάς I-COCKPIT, νέες ζάντες και νέα αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Το Peugeot 3008 είναι συνηθισμένο στο να ανατρέπει τα δεδομένα και αυτό θα κάνει στην επερχόμενη γενιά του. 

  • 2/8/2023

Έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία για την αποκάλυψη της πολυαναμενόμενης νέας γενιάς του Peugeot 3008 η οποία θα ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε για το δημοφιλές C-SUV. Η επίσημη παρουσίαση έχει οριστεί για τον Σεπτέμβριο και αρκετοί είναι αυτοί που αδημονούν να φύγει το κάλυμμα και να εμφανιστεί στην ολότητά της η νέα σχεδιαστική γραμμή που θα βαδίσει στο μονοπάτι του 408.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη γενιά παρουσιάστηκε το έτος 2008 ως ένα compact crossover ενώ ο διάδοχός της εμφανίστηκε το 2016 έχοντας μπει στα... παπούτσια των SUV. Στην τρίτη γενιά το αυτοκίνητο θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium ενώ το αμάξωμα θα μεταμορφωθεί για ακόμα μια μία φορά και το γλυκό «κόψιμο» στο πίσω μέρος της οροφής θα του προσθέσει έναν coupe SUV χαρακτήρα.

Το μοντέλο έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες τις δοκιμές στους δρόμους και ο κατασκοπευτικός φακός το έχει «συλλάβει» πολλάκις. Μια πρώτη αποκάλυψη έκανε και ο ίδιος ο κατασκευαστής, με τη μορφή teaser, πριν από μερικές ημέρες, όπου το στοιχείο που τράβηξε το ενδιαφέρον ήταν οι νέας σχεδίασης ζάντες οι οποίες συμβάλουν στη μεγιστοποίηση της αυτονομίας για την EV έκδοση.

Οι σχεδιαστές του kolesa.ru έκαναν για ακόμα μία φορά το «καθήκον» τους και αφού συγκέντρωσαν όλα τα δεδομένα έδωσαν εικόνα στο 3008. Όπως μπορείτε να δείτε στα renderings (οι δύο πρώτες εικόνες του δημοσιεύματος) το αυτοκίνητο θυμίζει αρκετά το 408 με τη βασική διαφοροποίηση να εντοπίζεται στην απόσταση από το έδαφος, αφού το 3008 δείχνει -και θα είναι- πιο ψηλό.

Τα φωτιστικά σώματα στο μπροστινό μέρος είναι λεπτά ενώ συνδυάζονται με τις τρεις νυχιές οι οποίες βρίσκονται στα δύο άκρα της μάσκας και όχι χαμηλά στον προφυλακτήρα, όπως είδαμε στην περίπτωση του νέου 208.

Στο πλάι ξεχωρίζουν τα «νεύρα» χαμηλά στις πόρτες που τονίζουν την εντυπωσιακή εικόνα του αυτοκινήτου και συνδυάζονται αρμονικά με τις αεροδυναμικές ζάντες, ενώ πίσω το στοιχείο που κλέβει τις εντυπώσεις είναι τα -επίσης- νέα φωτιστικά σώματα.

Όσον αφορά το εσωτερικό, η Peugeot έχει ήδη ανακοινώσει ότι στο επερχόμενο μοντέλο θα κάνει ντεμπούτο το νέας γενιάς I-COCKPIT, με την πανοραμική, κυρτή οθόνη των 21 ιντσών

Όσο για το τι πρέπει να περιμένουμε από το νέο 3008; Mild hybrid έκδοση με τον κινητήρα 1.2 PureTech και ισχύ 136 PS, PHEV έκδοση του κινητήρα 1,6 L με απόδοση 200 PS και φυσικά το ολοκαίνουριο, αμιγώς ηλεκτρικό, E-3008.

Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι η ηλεκτρική εκδοχή του θα έχει τρία επίπεδα ισχύος και δύο μπαταρίες, ενεργειακής χωρητικότητας 60 kWh και 90 kWh, με αποτέλεσμα η αυτονομία να μπορεί να φτάσει έως και 700 km. Επιπλέον, θα υπάρξει και τετρακίνητη έκδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: