Πρώτη εμφάνιση για το διάδοχο της Lamborghini Huracan - Αυτές είναι οι αλλαγές του (photos)


Το «βασικό» μοντέλο της ιταλικής φίρμας ετοιμάζεται να ανανεωθεί, αλλάζοντας εμφάνιση και ακολουθώντας τα... νέα δεδομένα της εποχής.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 14/7/2023

H Lamborghini Huracan παρουσιάστηκε διαδικτυακά το Δεκέμβριο του 2013, έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2014 και πλέον ετοιμάζεται να παραχωρήσει τη θέση της στο διάδοχό της.

Ένα πρωτότυπο με αμάξωμα παραγωγής «κατασκοπεύτηκε» για πρώτη φορά στους δρόμους γύρω από την πίστα του Nurburgring, δείχνοντας αρκετά από τα νέα σχεδιαστικά στοιχεία που θα φέρει.

Ωστόσο, η είδηση έρχεται από τα κίτρινα αυτοκόλλητα σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, που επιβεβαιώνουν την πληροφορία σε επίπεδο ρεπορτάζ: Το νέο «βασικό» μοντέλο στη γκάμα της ιταλικής φίρμας θα έχει plug-in hybrid κινητήριο σύνολο, καθώς στα αυτοκόλλητα υπάρχει η προειδοποίηση για ρεύμα υψηλής τάσης. Επιπλέον, πίσω δεξιά φαίνεται ότι υπάρχει η θύρα φόρτισης, με το αντίστοιχο σήμα.

Αυτό σημαίνει ότι δύσκολα θα διατηρηθεί ο ατμοσφαιρικός V10 κινητήρας 5,2 L του υπάρχοντος μοντέλου και το πιθανότερο είναι να αντικατασταθεί από V8 twin-turbo κινητήρα, που θα έχει τη συνδρομή ενός ή και δύο ηλεκτροκινητήρων. Το πιθανότερο είναι να «μεταφερθεί» και το εγκάρσια τοποθετημένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων από την Revuelto.

Άλλωστε, το νέο supercar θα βασιστεί σε καινούρια πλατφόρμα την οποία ανέπτυξε η Lamborghini, στο πλαίσιο της «ανεξαρτητοποίησής» της από την Audi, από τη στιγμή που η γερμανική φίρμα δεν προχωρά σε τρίτη, θερμική, γενιά του R8.

Σχεδιαστικά υπάρχουν επιρροές από την Revuelto, όπως για παράδειγμα η ψηλά τοποθετημένη απόληξη της εξάτμισης. Ωστόσο, εδώ υπάρχει ένας μεγάλος σωλήνας που έχει στο εσωτερικό του δύο μικρότερους και όχι σύστημα δύο σωλήνων με τέσσερις (συνολικά) εσωτερικούς.

Στο εμπρός μέρος, ο μεγάλος προφυλακτήρας περιλαμβάνει και μεγάλες εισαγωγές αέρα και νέους προβολείς, αν και η ιταλική φίρμα προσπαθεί να «αλλοιώσει» το σχήμα τους με αυτοκόλλητα που παραπέμπουν στην Gallardo.

Κάτι παρόμοιο προσπαθεί να πετύχει και στο πίσω μέρος, με τα φώτα να παραπέμπουν σε αυτά της Aventador. Ο μεγάλος πίσω διαχύτης είναι εμφανής, όπως και ο «λειψός» προφυλακτήρας, που επιτρέπει να δούμε ολόκληρα τα πίσω ελαστικά.

Στο πλάι, το «σφηνοειδές» σχήμα διατηρείται, ενώ υπάρχουν μεγάλες εισαγωγές αέρα μπροστά από τους πίσω τροχούς. Οι τεράστιες ζάντες αλουμινίου και τα ελαστικά χαμηλού προφίλ δίνουν «κανονικά» το παρών.

Το ντεμπούτο του διαδόχου της Lamborghini Huracan αναμένεται στα τέλη του 2024, οπότε μέχρι τότε σίγουρα θα υπάρξουν και νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, ενδεχομένως και η αποκάλυψη του ονόματός του.