Πρώτη εμφάνιση για το νέο Audi S5 Sportback, που αντικαθιστά το S4 (photos)


Η ισχυρή έκδοση διατηρεί τις τετραπλές εξατμίσεις και θα αποτελέσει το διάδοχο του Audi A4.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 17/6/2023

Το τελευταίο διάστημα έχουμε παρουσιάσει φωτογραφίες του επερχόμενου Audi A5 Sportback, σε δύο περιπτώσεις μάλιστα, ωστόσο ήρθε η στιγμή για το «κατασκοπευτικό» ντεμπούτο της πιο ισχυρής έκδοσης S5 Sportback.

Όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές, ουσιαστικά πρόκειται για το διάδοχο του A4, καθώς η γερμανική εταιρεία έχει αποφασίσει την αναδιάταξη της γκάμας της, με τα θερμικά μοντέλα να αντιστοιχούν στους μονούς αριθμούς και τα αμιγώς ηλεκτρικά στους ζυγούς.

Το S5 Sportback, λοιπόν, θα έχει την ίδια βασική σχεδίαση με το «απλό» A5, ωστόσο θα είναι «εφοδιασμένο» με ένα πιο επιθετικό κιτ αμαξώματος, που θα υποδηλώνει τον σπορ χαρακτήρα του. Υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στη γκάμα του A5 θα μείνει μόνο η Sportback εκδοχή και όχι η sedan, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί.

Στο συγκεκριμένο πρωτότυπο παραμένουν οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, όμως τα παράθυρα έχουν αποκτήσει πλαίσιο. Επιπλέον, παρά το καμουφλάζ, φαίνεται ότι υπάρχουν χωνευτές χούφτες θυρών, ενώ η μάσκα δείχνει να είναι ελαφρώς μικρότερη, από τη στιγμή που η Audi έχει προσθέσει μια ξεχωριστή εισαγωγή αέρα στο κάτω μέρος.

Όσο για τα κινητήρια σύνολα, φαίνεται ότι η γερμανική φίρμα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον ισχυρό 6κύλινδρο κινητήρα diesel 3,0 L TDI (του τρέχοντος S4) με ήπια υβριδική τεχνολογία και 341 PS. Ωστόσο, υπάρχουν και αναφορές που θέλουν να επιλέγεται, τελικά, ο V6 twin-turbo βενζινοκινητήρας 2,9 L TFSI του RS4 Avant, που αποδίδει 450 PS.

Η παρουσίαση του νέου Audi S5 Sportback αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2023, ωστόσο λίγους μήνες αργότερα από τα «απλά» A5.