Το νέο Audi A5 Sportback «φανερώνει» ακόμα περισσότερα στοιχεία (photos)


Η ώρα της παρουσίασής του δεν αργεί και πλέον «κλειδώνονται» ολοένα και περισσότερα στοιχεία για το μοντέλο παραγωγής.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 20/5/2023

Τον τελευταίο καιρό, οι συνεργάτες μας έχουν συναντήσει πολλά πρωτότυπα της Audi να δοκιμάζονται σε διάφορες συνθήκες και σας έχουμε προσφέρει τις ανάλογες κατασκοπευτικές λήψεις.

Ωστόσο, σήμερα είναι μόλις η δεύτερη φορά που έχουμε στη διάθεσή μας φωτογραφίες από το νέο Audi A5 Sportback. Υπενθυμίζουμε ότι ουσιαστικά πρόκειται για το καινούριο Audi A4, καθώς η γερμανική φίρμα έχει κάνει γνωστό ότι θα διατηρήσει τους ζυγούς αριθμούς της γκάμας της για τα EV, «μεταφέροντας» όλα τα θερμικά μοντέλα στους μονούς.

Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ως αποτέλεσμα αυτής της «ενοποίησης», το sedan αμάξωμα του A4 θα «εγκαταλειφθεί» και το νέο A5 θα παραχθεί μόνο ως coupe. Αυτό καταδεικνύουν και οι συνεχιζόμενες δοκιμές της Sportback έκδοσης, χωρίς, βέβαια, να αποκλείεται το μοντέλο παραγωγής να μην έχει το συγκεκριμένο όνομα, αλλά να διατηρήσει αποκλειστικά το A5, με την coupe σχεδίαση.

Η μεγάλη πόρτα του χώρου αποσκευών δεσπόζει στο πίσω μέρος, ενώ τα φωτιστικά σώματα που διακρίνονται πίσω από το καμουφλάζ είναι αυτά που θα δούμε όταν η έκδοση φτάσει στη διαδικασία της παραγωγής.

Περνώντας στο πλάι, οι πόρτες έχουν κανονικά πλαίσιο, κάτι που δε συμβαίνει με το τρέχον A5 Sportback. Συν τοις άλλοις, οι ζάντες έχουν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη σχεδίαση που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες.

Από την κολόνα Β και εμπρός όλα μοιάζουν παρόμοια με τα διάφορα πρωτότυπα του A5 Avant που κυκλοφορούν εδώ και μήνες στους δρόμους. Όμως, στο εμπρός μέρος, οι προβολείς και η μάσκα αποκτούν μια πιο οριζόντια και «αιχμηρή» σχεδίαση, με αποτέλεσμα η εμφάνιση να δείχνει πιο επιθετική.

Στο εσωτερικό, περιμένουμε σημαντική αναβάθμιση, με έναν ανεξάρτητο, ψηφιακό, πίνακα οργάνων και μία μεγάλη κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά θα υπάρξει μια μινιμαλιστική σχεδίαση, με λίγα χειριστήρια αφής να συνυπάρχουν με διακόπτες σε κονσόλα και τιμόνι.

Περιμένουμε ότι η Audi θα προσφέρει μια πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel, με ήπια υβριδική τεχνολογία, αλλά και PHEV σύνολα. Ασφαλώς, θα υπάρξουν και οι ισχυρές εκδόσεις S και RS.

Η παρουσίαση του νέου, θερμικού, Audi A5 αναμένεται πριν το τέλος του 2023.