Στα σκαριά βρίσκεται το νέο Hyundai Kona Electric


Το νέο Hyundai Kona Electric εντοπίστηκε να κάνει δοκιμές με αρκετό καμουφλάζ και επένδυση στο αμάξωμά του.

  • PHOTOS:CARPIX
  • 1/10/2022

Το λανσάρισμα του Hyundai Kona Electric θα αργήσει να έρθει. Η Hyundai όμως κάνει δοκιμές πάνω του από τον Φεβρουάριο του 2022, η πρώτη φορά που εντοπίστηκε, αλλά το crossover αυτό συνεχίζει να φοράει παραπλανητικό καμουφλάζ και επένδυση. Νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν ότι η Hyundai εξακολουθεί να εξελίσσει το όχημα και αυτή την φορά ρυμουλκεί ένα τρέιλερ.

Αν και οι φωτογραφίες δεν αποκαλύπτουν τίποτα νέο για την εξωτερική σχεδίαση, επιβεβαιώνουν τη θέση της θύρας φόρτισης του crossover. Μία από τις φωτογραφίες δείχνει το ηλεκτρικό όχημα να φορτίζει, με το καλώδιο να συνδέεται στην θύρα που βρίσκεται στην μάσκα του αυτοκινήτου.

Τα μαύρα καλύμματα και η επένδυση παραμορφώνουν τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες, αλλά το crossover λογικά θα υιοθετήσει κάποια στυλιστικά στοιχεία από το Hyundai Tucson. Το crossover μπορεί να έχει επίσης τολμηρές σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως άλλα μοντέλα Hyundai που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα. Όλα τα σημάδια υποδεικνύουν ότι το μοντέλο θα συνεχίσει να διαθέτει σχεδίαση με διαιρούμενους προβολείς και διαιρούμενα πίσω φώτα.

Η Hyundai δεν έχει δημοσιεύσει λεπτομέρειες για το σύστημα μετάδοσης κίνησης για το Kona Electric, αλλά το Kia Niro EV παρέχει μερικές ενδείξεις, καθώς τα δύο μοντέλα είναι εταιρικά "ξαδέρφια". Το Kona Electric θα έχει την ίδια μπαταρία 68,4 kWh και τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα 203 PS με το Kia. Η νέα μπαταρία θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την τρέχουσα μπαταρία 68,0 kWh του Kona Electric.

Οι φωτογραφίες της καμπίνας αποκαλύπτουν την διπλή οθόνη στο ταμπλό. Προηγούμενες κατασκοπευτικές λήψεις αποκάλυψαν αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά στις νέες φωτογραφίες οι οθόνες είναι αναμμένες. Είναι πιθανότατα στο ίδιο μέγεθος και διάταξη με το crossover Hyundai Ioniq 5, με τα δύο να μοιράζονται πιθανώς στοιχεία στο εσωτερικό.

Η Hyundai δεν έχει ακόμη ανακοινώσει πότε θα αποκαλύψει το νέο crossover της, το οποίο αναμένεται να φτάσει με υβριδικά και μη συστήματα κίνησης, όπως και το τρέχον μοντέλο. Αναμένεται επίσης μια πιο δυνατή παραλλαγή Hyundai Kona N κάποια στιγμή στο μέλλον. Καθώς πλησιάζει η αποκάλυψη του μοντέλου, ελπίζουμε η Hyundai να αρχίσει να αφαιρεί μέρος του καμουφλάζ.