Το νέο Hyundai Bayon βγήκε στους δρόμους για τις πρώτες δοκιμές του (photos)


Το compact crossover της Hyundai ετοιμάζεται να «ανανεωθεί» και έχουμε στη διάθεσή μας τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 18/8/2023

Τα νέα i10 και i20 παρουσιάστηκαν. Το i30 βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης, σε αμάξωμα hatchback, Fastback και Tourer και πλέον τι μένει από τα μικρότερα segment; Αν απαντήσετε «το Bayon», τότε δεν κάνατε λάθος.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο του compact crossover (B-SUV segment) των Κορεατών, το οποίο μπαίνει και αυτό σε διαδικασία «φρεσκαρίσματος». Βρίσκεται στην 1η γενιά του, έχοντας παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2021 και πλέον θα αποκτήσει και αυτό τη facelift εκδοχή του, για να παραμείνει απευθείας ανταγωνιστικό με τις υπόλοιπες προτάσεις του segment.

Ως πρώτη εμφάνιση, το καμουφλάζ καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το αμάξωμα, με εξαίρεση την οροφή, οπότε είναι δύσκολο να έχουμε μια καλή εικόνα των αλλαγών που θα υπάρξουν. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, μπορούμε να καταλάβουμε ότι τα φώτα ημέρας θα έχουν ελαφρώς διαφορετικό σχήμα, όπως και τα βασικά φωτιστικά σώματα.

Επιπλέον, αναμένεται να υπάρξουν και ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες στις δύο άκρες του αμαξώματος, αν και οι περισσότερες αλλαγές θα πρέπει να προκύψουν μπροστά. Στο πλάι και το πίσω μέρος δεν μοιάζει να υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις, αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή και τα πάντα μπορούν να αλλάξουν.

Αν και δεν υπήρξε δυνατότητα για φωτογραφίες του εσωτερικού, αν κρίνουμε από τις πρόσφατες ενημερώσεις των υπόλοιπων μοντέλων της Hyundai, θα πρέπει να περιμένουμε αναβαθμίσεις στο σύστημα infotainment.

Καμία ασφαλής πληροφορία δεν υπάρχει και για τα κινητήρια σύνολα, αν και στα μέσα της ζωής του κύκλου δε θα είναι λογικό να περιμένουμε σημαντικές αλλαγές. Ωστόσο, θεωρείται αυτονόητο ότι οι περισσότερες εκδόσεις θα έχουν ήπια υβριδική τεχνολογία.

Για το ντεμπούτο της facelift εκδοχής του Hyundai Bayon θα πρέπει να περιμένουμε αρκετούς μήνες, ίσως μέχρι τα μέσα του 2024.