Η Continental αφήνει τα ελαστικά και αναπτύσσει μια πρωτοποριακή οθόνη


H Continental βρήκε τη λύση για τους επιβάτες που θέλουν να δουν ένα video χωρίς να αποσπάσουν την προσοχή του οδηγού. 

  • 10/3/2022

Σε διαφορετικά -από αυτά που ήδη γνωρίζαμε- "μονοπάτια" είναι έτοιμη να βαδίσει η Continental η οποία γνωστοποίησε ότι εργάζεται πάνω σε ένα project που θα παρουσιάσει πλήρως μέσα στο 2024. Αυτό αφορά μια πρωτοποριακή οθόνη που επιτρέπει στους επιβάτες του αυτοκινήτου να παρακολουθούν videos όσο το όχημα βρίσκεται εν κινήσει. Και εξηγούμαστε...

Μέχρι σήμερα αυτό ήταν εφικτό μόνο για όσους κάθονται στην πίσω σειρά καθισμάτων, με την αγορά των αξεσουάρ να προσφέρει αρκετές λύσεις με πιο διαδεδομένη τις βάσεις που προσαρμόζονται στα προσκέφαλα και μπορούν να φιλοξενήσουν tablets. Μάλιστα, κάποιες premium επιλογές οχημάτων ενσωματώνουν τις οθόνες μέσα στα προσκέφαλα παρέχοντας τη συγκεκριμένη λύση μαζί με τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Πριν από λίγο καιρό η BMW παρουσίασε μια νέα τεράστια οθόνη στην οροφή, πάνω από την πίσω σειρά καθισμάτων, που μετατρέπει την καμπίνα σε σινεμά!

Με αυτές τις επιλογές ο συνοδηγός έμενε στην… απέξω. Και αυτό ακριβώς είναι που θέλει να λύσει η Continental δουλεύοντας πάνω στην ανάπτυξη μιας οθόνης που θα βρίσκεται στο ταμπλό και δεν θα αποσπά την προσοχή του οδηγού.

Σε δοκιμές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα έχει αποδειχθεί ότι απ' τη συγκεκριμένη οθόνη μόλις το 1% της φωτεινότητας φτάνει στα μάτια του οδηγού, χωρίς να χάνει την προσοχή του από τον δρόμο και την οδήγηση. Την ίδια στιγμή η οθόνη δεν χάνει ούτε στο ελάχιστο "πόντους" από την υψηλή ποιότητα της ευκρίνειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μια αντίστοιχη προσπάθεια είχαμε δει το 2013 από τη Land Rover με το λανσάρισμα μιας Dual View οθόνης, ωστόσο στην περίπτωση της Continental φαίνεται πως το επίπεδο της λειτουργίας έχει ανέβει πολλά επίπεδα. Αναμονή μέχρι το 2024 όπου και θα παρουσιαστεί επισήμως χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής ποια αυτοκινητοβιομηχανία θα την ενσωματώσει στα οχήματά της.

Πηγή: Autofans.be