H BMW μετατρέπει την πίσω σειρά καθισμάτων σε cinema (video)


Πλέον, με τη λειτουργία «Theater Mode» που παρουσίασε η γερμανική εταιρεία, οι επιβάτες θα τσακώνονται για το ποιος θα κάτσει στις πίσω θέσεις.

  • 7/1/2022

Έχουμε δει πολλές και ξεχωριστές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια αναφορικά με το in-car entertainment ωστόσο η ΒΜW  κατάφερε να... το πάει πιο μακριά από οποιονδήποτε άλλο. Στο πλαίσιο της έκθεσης CES 2022 ο Γερμανός κατασκευαστής παρουσίασε τη λειτουργία «Theater Mode» η οποία μέσω μίας panorama οθόνης 31 ιντσών, με 8Κ ανάλυση, προσφέρει στους πίσω επιβάτες μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία.

Η αρχική θέση της οθόνης είναι στην οροφή και όταν τεθεί σε λειτουργία, μέσω αυτοματοποιημένου μηχανισμού, κατεβαίνει και τοποθετείται πίσω από τα προσκέφαλα των καθισμάτων των μπροστά επιβατών. Προφανώς και μιλάμε για μία smart συσκευή με προεγκατεστημένο το Amazon Fire TV ενώ υποστηρίζει 5G προκειμένου οι επιβάτες να μπορούν να streamάρουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο χωρίς το ενοχλητικό buffering. H προβολή μπορεί να γίνει σε αναλογία 6:9, 21:9 ή 32:9, με τη μέγιστη ανάλυση να έρχεται στα 8000 × 2000 pixels.

Η οθόνη προσαρμόζεται στην επιθυμητή κλίση για να βολεύει τους θεατές όποιο και αν είναι το ύψος τους, ενώ ο χειρισμός γίνεται είτε μέσω της κεντρικής οθόνης του infotainment system, είτε κουμπιών αφής που βρίσκονται στις πίσω πόρτες.

Τη στιγμή που μπαίνει σε λειτουργία το «My Mode Theater» τα σκίαστρα των παραθύρων προεκτείνονται για να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα και να ξεκινήσει η προβολή. Μια καλή κινηματογραφική εμπειρία, όμως, πρέπει να συνοδεύεται με ποιοτικό ήχο o οποίος στην περίπτωση της BMW παράγεται από ένα εξαιρετικής ποιότητας ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround.

Η έμφαση που έχει δώσει η ΒΜW σε κάθε μικρή λεπτομέρεια φαίνεται από την επιλογή του βραβευμένου με Όσκαρ Γερμανού συνθέτη Hans Zimmer  που επιμελήθηκε το ηχητικό σήμα κατά την ενεργοποίηση της λειτουργίας. Όπως αποκαλύφθηκε, σύντομα η τεχνολογία θα περάσει και στα οχήματα παραγωγής της εταιρείας ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα την δούμε και στα πολυτελή αυτοκίνητα της θυγατρικής Rolls Royce.

Δείτε το video...